Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 16 de marš de 2010

El Govern destina 66,5 milions d'euros a obres demanteniment a la xarxa viÓria


Els treballs de la via entre la C-12 i C-26 a Balaguer permetran evitar el pas per l'interior del nucli urbÓ

Les obres es licitaran el mes vinent


El Govern ha aprovat avui una inversiˇ de 4,5 milions d'euros per a la construcciˇ de la variant nord-oest de Balaguer, que connectarÓ la C-12 i la Cş26 i facilitarÓ una connexiˇ mÚs directa en direcciˇ a └ger tant als conductors procedents de Lleida, MenÓrguens o Corbins, com als procedents d'Algerri, AlfarrÓs o l'Aragˇ.

Aquesta nova via, que donarÓ continu´tat a la variant sud, ja constru´da, permetrÓ a aquests vehicles evitar el pas pel nucli urbÓ i, d'aquesta manera, millorar la seguretat viÓria i la mobilitat en aquest Ómbit. Es preveu que les obres es licitin el mes vinent.

La futura variant tindrÓ dos quil˛metres de longitud: el seu trašat s'inicia al final de l'actual variant sud de Balaguer i discorre per l'oest del nucli fins a enllašar novament amb la C-12. La carretera projectada tÚ una amplada de 10 metres i estÓ formada per dos carrils per a la circulaciˇ de 3,5 metres d'amplada i vorals d'1,5 metres cadascun.

En el seu recorregut, compta amb dos enllašos: l'enllaš inicial, ja constru´t en el marc de la variant sud, format per una rotonda a diferent nivell respecte del tronc de la C-26; i un enllaš final sobre l'actual C-12, que estarÓ format per una rotonda a nivell.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya