Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 16 de marš de 2010

El Govern destina 66,5 milions d'euros a obres de manteniment a la xarxa viÓria


Es faran una cinquantena d'actuacions de renovaciˇ del paviment i de millora de la seguretat viÓria arreu de Catalunya


El Govern ha aprovat avui una inversiˇ de 66,5 milions d'euros per a l'execuciˇ, durant el perÝode 2010-2011, de 51 actuacions de millora i manteniment de la xarxa viÓria arreu de Catalunya, que corresponen principalment a reforšaments del ferm, ordenaciˇ d'encreuaments i millora dels elements de seguretat viÓria.

Anualment, el Govern destina al voltant de 70 milions d'euros a actuacions de conservaciˇ i manteniment de les carreteres catalanes per tal d'afavorir la seguretat viÓria i la comoditat en la conducciˇ. Aquestes obres s'afegeixen a les actuacions de mÚs abast que el Govern tambÚ impulsa, com desdoblaments o condicionaments, i permeten incidir de manera rotat˛ria a les carreteres de les quals la Generalitat Ús titular, que sumen mÚs de 5.000 quil˛metres.

La inversiˇ aprovada avui es destinarÓ, per demarcacions, a desenvolupar les actuacions segŘents:


30,2 milions d'euros a les carreteres de Barcelona

A les comarques barcelonines, el Govern ha aprovat una inversiˇ de 30,2 milions d'euros per a l'execuciˇ de 27 actuacions. Entre les obres que s'ha previst dur a terme entre aquest any i el vinent, cal remarcar les millores del ferm i tasques complementÓries a la C-32 en un tram de 6,5 quil˛metres entre GavÓ i Sant Boi de Llobregat (3,2 milions d'euros) i a la C-17 al llarg de 13 quil˛metres entre Parets del VallŔs i la Garriga (3,5 milions d'euros).

D'altra banda, hi ha programada una actuaciˇ de minimitzaciˇ de l'impacte ac˙stic en diversos punts de la xarxa viÓria, a Vacarisses (C-58), Abrera (Cş55), GavÓ (C-234), Vilalba Sasserra, Hostalric (C-35) i Canovelles (C-17).


13,6 milions d'euros a les carreteres de Girona

El Govern ha destinat 13,6 milions d'euros a nou obres que es desenvoluparan per a la millora i manteniment de la xarxa viÓria a les comarques gironines. Entre aquestes actuacions, cal remarcar les millores de ferm i dels elements de senyalitzaciˇ, drenatge i seguretat viÓria a la GI-522 entre Castellfollit de la Roca i Sant Joan les Fonts (3,3 milions d'euros) i a la GI-541 a Sant Hilari Sacalm (2,4 milions d'euros).


11,1 milions d'euros a les carreteres de Lleida

Pel que fa a la xarxa viÓria lleidatana, s'han incl˛s en aquest programa vuit obres, amb una dotaciˇ total prevista d'11,1 milions d'euros. Entre les actuacions que es duran a terme, hi ha la millora de la C-461 a AdraÚn (la Vansa i Fˇrnols), i el reforšament del ferm de la C-12 entre Lleida i Corbins, amb una inversiˇ prevista de 3,5 i 1,9 milions d'euros, respectivament.


7,1 milions d'euros a les carreteres del Camp de Tarragona

El Govern ha destinat 7,1 milions d'euros per executar cinc actuacions de millora en carreteres del Camp de Tarragona; entre aquestes, cal remarcar els treballs que es duran a terme a la C-37 en un tram de 19 quil˛metres entre el Pont d'Armentera i Querol (2,7 milions d'euros) i de condicionament de la TVş3031 als Guiamets (2,1 milions d'euros).


4,3 milions d'euros espai a la xarxa de les Terres de l'Ebre

El Govern ha incl˛s dues actuacions de millora a la xarxa de les Terres de l'Ebre: la millora de les barreres de seguretat a la C-12 al seu pas per la demarcaciˇ i el reforšament del ferm de la T-334 entre Horta de Sant Joan i Bot al llarg de 13 quil˛metres.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya