Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 2 de març de 2010

El Govern destina 20 milions d'euros de fons europeus FEDER a infraestructures de recerca


Un total de 7 centres CERCA de la Generalitat de Catalunya esbeneficiaran d'aquestes inversions

El Govern ha obtingut un total de 82,7 milions d'euros de fons FEDER per al període 2007-2013


El Govern ha aprovat avui destinar 20 milions d'euros de fons europeus FEDER a ampliar i modernitzar infraestructures de recerca i crear-ne de noves. Es beneficiaran d'aquestes inversions l'Institut Català de Recerca de l'Aigua-ICRA (per la construcció de la plataforma Plantea de tractaments d'aigua); l'Institut Català de Paleontologia (ICP); l'Institut Català de Nanotecnologia (ICN), l'Institut Català d'Investigació Química - ICIQ (per la construcció i equipament d'un nou edifici per ampliar la seu); el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPCC), i l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Totes aquestes entitats són centres CERCA de la Generalitat de Catalunya, i cal que el Govern autoritzi la signatura del conveni que els permetrà rebre el cofinançament d'aquests fons europeus per a infraestructures de recerca (FEDER 2007-2013). Mitjançant aquest conveni, podran finalitzar obres en edificis o construir una nova seu, i adquirir equipament científic, com ara microscopis electrònics, equips de ressonància o altre equipament de laboratori. Alguns d'aquests centres, com l'ICN, l'ICIQ, i l'ICFO, ja havien rebut cofinançament de l'anterior fons FEDER (2000-2006) per construir les seves seus respectives.

El Govern disposa d'un total de 82,7 milions d'euros de fons FEDER per al període 2007-2013, que es destinaran a 24 projectes d'universitats i centres de recerca. D'aquests, 15 ja estan aprovats i avui s'acorda signar el conveni de 8 d'aquests 15 projectes, corresponents a 7 centres CERCA.

Els altres set projectes corresponen a l'IDIBAPS; a la Universitat de Lleida, al Centre de Regulació Agrigenòmica (CRAG); al Centre de Recerca Matemàtica (CRM), a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA); a la Universitat Pompeu Fabra i a la línia d'ajuts AGAUR. per a infraestructures de recerca.

CERCA, Centres de Recerca de Catalunya, és un programa impulsat pel Govern de la Generalitat de Catalunya que agrupa, coordina i divulga les activitats de 39 centres de recerca independents. Tots els centres CERCA són participats per la Generalitat de Catalunya i per una o diverses universitats catalanes.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya