Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 23 de febrer de 2010

El Govern autoritza l'ICF a assegurar l'ampliació de capital d'Spanair


L'operació de finançament serà de fins a un màxim de 50 milions d'euros i tindrà caràcter transitori i temporal

Spanair és la segona companyia aeronàutica del mercat domèstic espanyol amb seu a Barcelona i una de les més importants de la nova Terminal T1 de l'aeroport de El Prat


El Govern ha autoritzat l'Institut Català de Finances (ICF), a través de la seva filial ICF Holding, a garantir els recursos necessaris per completar l'ampliació de capital de la companyia aèria Spanair. L'operació de finançament serà de fins a un màxim de 50 milions d'euros i tindrà caràcter transitori i temporal, és a dir, la participació de l'ICF durarà fins que altres inversors s'incorporin al capital de la companyia.

El Govern ha decidit donar suport institucional i financer a aquesta operació, conjuntament amb el sector financer privat, per la seva importància estratègica per al futur de l'economia catalana i espanyola. Spanair és la segona companyia aeronàutica del mercat domèstic espanyol amb seu a Barcelona i una de les més importants de la nova Terminal T1 de l'aeroport de El Prat, on vol constituir un hub i incrementar les connexions internacionals i intercontinentals. D'aquesta manera es potenciarà la presència a Barcelona d'Star Alliance, la principal aliança mundial del sector de la qual és membre la companyia catalana.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya