Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 16 de febrer de 2010 > Subvencions per a famílies, ajuntaments i centres
Dimarts, 16 de febrer de 2010

El Govern destina 35,1 milions d'euros en subvencions per a famílies, ajuntaments i centres


Aquestes subvencions formen part de la convocatòria única que properament obrirà el termini de presentació de sol.licituds

En la convocatòria única també s'hi inclouran altres ajuts i subvencions

Per a tota la convocatòria única d'enguany el Govern destinarà51,5 milions d'euros

El curs passat les subvencions de la convocatòria única van beneficiar un total de 520.492 alumnes, sent les activitats amb més demanda les subvencions per als projectes d'innovació educativa i el Pla Experimental de Llengües Estrangeres

El Govern aprova avui una sèrie de subvencions plurianuals -per un període de dos anys o un curs escolar- per a famílies, ajuntaments i centres. Aquests ajuts tenen un pressupost de 35,1 milions euros i formen part de la convocatòria única que properament obrirà el període de presentació sol.licituds.

Aquesta convocatòria única suposa unificar tots els ajuts que el Departament d'Educació destina a centres, famílies, alumnes, associacions i ajuntaments per tal de facilitar als potencials beneficiaris que coneguin els ajuts que es posen al seu abast i que per tant, més persones i entitats puguin demanar-los.

La convocatòria també inclourà altres ajuts i subvencions com ara la reutilització de llibres de text, els projectes de llengües estrangeres o les subvencions per finançar el funcionament de les associacions de pares i mares d'alumnes.

La convocatòria única es publicarà properament i el període de sol.licituds, en la majoria de casos, començarà l'endemà de la seva publicació i acabarà passat un mes.

Les subvencions aprovats avui inclouen 8 ajuts diferents:

  • Escolarització d'infants de zero a tres anys
  • Personal dels serveis de menjador, esbarjo i transport dels centres educatius concertats d'educació especial
  • Suport a l'acollida i l'aprenentatge de la llengua catalana, destinat a centres concertats.
  • Activitats complementàries de l'alumnat en situacions socioeconòmiques o socioculturals desfavorides
  • Activitats extraescolars.
  • Escoles obertes.
  • Servei d'acollida matinal
  • Escolarització de nens i nenes de 0 a 3 anys que es trobin en situacions socioeconòmiques desfavorides.

El curs passat les subvencions de la convocatòria única van beneficiar un total de 520.492 alumnes. Les activitats amb més demanda les subvencions per als projectes d'innovació educativa (142.800 alumnes beneficiats) i el Pla Experimental de Llengües Estrangeres (110.456 alumnes beneficiats).


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya