Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 9 de febrer de 2010 > Decret per adaptar a la normativa europea els procediments amb les restes d'animals
Dimarts, 9 de febrer de 2010

El Govern aprova el Decret per adaptar a la normativa europea els procediments amb les restes d'animals


Es tracta de la normativa europea sobre els procediments a seguir amb els productes procedents dels animals i que, per una o altre raó, no son destinats al consum humà


El Govern ha aprovat avui el Decret per adaptar a la normativa europea els procediments a seguir amb els productes procedents dels animals i que, per una o altre raó, no son destinats al consum humà. Aquests subproductes són coneguts com "SANDACH" (subproductes animals no destinats a consum humà) i comprenen, entre d'altres, parts dels animals sacrificats a escorxadors, els animals morts fora de l'escorxador o els fems i purins.

Amb l'adaptació del decret es compleix així la normativa del Parlament Europeu en aquesta matèria, que exigeix una gestió adequada i unes garanties sanitàries que assegurin que són innocus, a la vegada que estableixen que els processos d'aquests productes s'hagin de verificar i controlar per les autoritats competents. En aquests cas, aquest control el realitzen el Govern i les entitats locals.

Aquest decret, com la normativa comunitària que desenvolupa, és d'aplicació a les operacions de recollida, transport, emmagatzematge, manipulació, transformació i utilització o eliminació d'aquests subproductes animals, així com la seva comercialització, dins l'àmbit territorial de Catalunya.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya