Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 9 de febrer de 2010 > Institut Català de Finances Capital, SGECR SAU
Dimarts, 9 de febrer de 2010

El Govern autoritza l'ICF Holding a crear la seva pròpia gestora de fons i societats de capital risc


La nova societat, Institut Català de Finances Capital, SGECR SAU, neix amb un capital de 300.000 euros


El Govern ha autoritzat l'Institut Català de Finances Holding a constituir la seva pròpia gestora de fons i societats de capital risc. L'objectiu d'aquesta nova societat, que portarà per nom Institut Català de Finances Capital, SGECR, és gestionar entitats de capital risc públiques o privades que facilitin l'accés al capital a empreses que operin a Catalunya, així com assessorar les societats que poden ser objecte de la inversió d'aquests fons o societats.

La gestora ICF Capital, SGECR, que neix amb un capital de 300.000 euros, centrarà la seva activitat en projectes molt específics que queden fora de l'àmbit d'actuació del sector privat. En aquest sentit, el primer instrument que gestionarà la nova societat és la Societat d'Inversió Cooperativa, SICOOP. Aquesta societat de capital risc adreçada a projectes del sector cooperatiu única a Catalunya i Espanya va ser creada l'any 2007 per l'ICF, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el grup Clade, Caixa Catalunya, Caixa Manresa, Caixa Sabadell i els grups francesos Crédit Coopératif i Esfin/Ides.

El Govern també ha aprovat avui els estatuts d'aquesta nova societat, els quals defineixen, entre d'altres coses, la seva organització amb una Junta general d'accionistes i un Consell d'Administració que s'encarregarà de l'administració i la representació de la societat.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya