Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 26 de gener de 2010 > Registre administratiu de contractes de conreu
Dimarts, 26 de gener de 2010

El Govern aprova la regulació del Registre administratiu de contractes de conreu


A partir d'ara, la formalització dels contractes serŕ obligatňria

El Govern ha aprovat avui un decret per regular el Registre administratiu de contractes de conreu que complementa la Llei 1/2008, de 20 de febrer. La principal novetat d'aquest nou text legislatiu és que a partir d'ara tots els contractants han de comunicar obligatňriament al Registre la formalització dels contractes que signin, a diferčncia del decret anterior, que assenyalava que la inscripció era voluntŕria. La gestió d'aquest registre es realitzarŕ en suport informŕtic.

El Govern posa a disposició dels interessats el web institucional www.gencat.cat, on trobaran un model d'escrit, amb les dades necessŕries que s'han d'omplir per via telemŕtica. El Registre és gratuďt per als actes d'inscripció i l'examen del seu contingut. Cal dir que el nou decret preveu que la inscripció al Registre pot ser un dels requisits de l'Administració de la Generalitat per poder accedir als ajuts de les explotacions agrŕries en rčgim de contracte de conreu.

Tanmateix, no es tracta d'un registre de fiscalització de dades ni afecta la validesa del contracte ni els seus efectes. A més, no es necessita cap autorització per a la inscripció. Només quan no es subministrin totes les dades que es considerin imprescindibles, aquest fet pot suposar quedar-se fora de determinades línies d'ajut, en funció del que estigui establert en les convocatňries.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya