Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 12 de gener de 2010

El Govern destina 12 milions d'euros al programa de crèdits formació per al treball


Aquest programa ofereix préstecs sense interessos per a persones en atur perquè realitzin cursos de millora professional


Els préstecs han de ser d'un mínim de 1.000 euros i un màxim de 6.000 per persona beneficiària

El Govern ha acordat destinar enguany 12 milions d'euros, ampliables, al programa de crèdits formació per al treball. Aquest programa consisteix en una línia de préstecs sense interessos per a les persones en atur, per a la realització de cursos de millora professional.

Els crèdits tenen una quantia de com a màxim el 100% de l'import del curs, més un 10% addicional per a despeses de material o altres relacionades amb l'assistència i la realització del curs. L'import mínim del préstec ha de ser de 1.000 euros, i el màxim és de 6.000 euros per persona beneficiària.

Per poder accedir a aquests crèdits, que es posen a disposició de les persones en atur en col.laboració entre el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i l'Institut Català de Finances (ICF) cal complir amb aquests requisits, entre altres:

  • Trobar-se en atur i inscrit al Servei d'Ocupació de Catalunya des de, com a mínim, un mes abans de demanar la sol.licitud de crèdit.
  • Haver treballat un mínim de 4 mesos al llarg dels 2 últims anys.
  • Que un orientador d'una Oficina de Treball hagi detectat una necessitat formativa i prescrigui la realització del curs per millorar les possibilitats professionals de la persona en situació d'atur

Les persones beneficiàries d'aquests préstecs poden realitzar qualsevol tipus de curs de formació, a excepció dels estudis d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), Batxillerat i estudis universitaris de grau (diplomatures i llicenciatures).


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya