Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 22 de desembre de 2009 > Compra de documents per a les biblioteques catalanes
Dimarts, 22 de desembre de 2009

El Govern destina 7 milions d'euros a la compra de documents per a les biblioteques catalanes


Signarà convenis de col·laboració amb les diputacions de Barcelona i Girona per invertir 2 milions d'euros per a l'adquisició de fons


En els darrers tres darrers anys, la inversió total en la compra de fons bibliogràfics ha estat de 21 milions d'euros, i s'han inaugurat 54 noves biblioteques


Les biblioteques públiques catalanes comptaven a finals de 2008 amb 2.635.281 d'usuaris amb carnet


El Govern ha aprovat avui destinar 2 milions d'euros a la compra de fons per a les biblioteques de Barcelona i Girona. Aquest acord es concretarà en dos convenis de col·laboració que signarà amb les diputacions de Barcelona i de Girona, segons els quals la primera rebrà 1,4 milions d'euros per a l'adquisició de fons bibliogràfics i la segona, 600.000 euros.

A més dels 2 milions per a Girona i Barcelona, s'han destinat 5 milions d'euros a la compra de fons bibliogràfics per a Lleida i Tarragona i per als serveis bibliotecaris d'àmbit nacional: adquisició de recursos per a la biblioteca electrònica; adquisició de fons de la Central de Préstec i Serveis especials (CePSE); adquisició de lots fundacionals i lots de suport, adquisició de publicacions periòdiques.

En els darrers tres darrers anys, la inversió total en la compra de fons bibliogràfics ha estat de 21 milions d'euros. Això ha permès incrementar notablement el fons de les biblioteques catalanes, que ha passat de 9 milions de documents l'any 2006 a 11,2 a finals de 2008. Aquests més d'11 milions de documents ocupen en total uns 320 quilòmetres lineals de prestatgeria, aproximadament la distància que hi ha entre Roses i Amposta.

D'altra banda, des del 2007 s'han construït 54 noves biblioteques arreu de Catalunya.


Carnet únic

Amb l'objectiu de facilitar l'accés i la utilització dels serveis de les biblioteques públiques de Catalunya, des del passat 1 de desembre només cal disposar d'un sol carnet de biblioteca per accedir a qualsevol de les 332 biblioteques públiques o els 11 bibliobusos que formen part del Sistema de Lectura Pública.

D'aquesta manera, els usuaris no han de canviar de carnet, sinó que poden fer servir el que ja tenen per poder accedir a totes les biblioteques de la xarxa. Aquesta iniciativa beneficia els 2.635.281 usuaris amb carnet que tenen actualment les biblioteques públiques catalanes.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya