Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 22 de desembre de 2009 > Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire
Dimarts, 22 de desembre de 2009

El Govern prorroga el pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire de 40 municipis de Barcelona


Els objectius del pla són garantir una atmosfera de qualitat en aquests municipis i donar compliment a la normativa europea


El Govern ha decretat avui prorrogar el pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire als 40 municipis de la regió metropolitana de Barcelona declarats zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric (Decret 152/2007, de 10 de juliol).

L'avaluació preliminar de la qualitat de l'aire, tot i constatar una millora, indica que no s'assoliran els objectius establerts per la Unió Europea per a l'any 2009. A més, per raons tècniques i per la conjuntura econòmica, no s'han pogut executar completament totes les mesures del pla. La situació econòmica actual ha afectat les inversions d'alguns organismes públics i privats amb obligacions dins el pla. També s'havia establert un calendari molt ajustat per a determinades mesures, que estava prefixat per la Unió Europea.

Per tant, un cop iniciats els treballs d'un nou pla, i amb la finalitat de disposar d'un pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire als municipis declarats zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric, fins que no se n'aprovi un de nou, el Govern ha considerat necessari prorrogar el pla actualment en vigor, que té una vigència limitada fins al 31de desembre de 2009.

La pròrroga del pla s'ha realitzat aplicant al procediment la tramitació d'urgència, amb l'objectiu de garantir una atmosfera de qualitat en els 40 municipis que conformen la zona de protecció especial i donar compliment als requeriments del dret comunitari. D'acord amb la normativa europea, és necessari disposar d'un pla d'actuació amb vigència per sol.licitar una pròrroga que permeti ampliar el termini de compliment dels valors límit de qualitat de l'aire.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya