Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 22 de desembre de 2009 > Millora de tres instal·lacions de residus
Dimarts, 22 de desembre de 2009

El Govern inverteix més de 13,5 milions d'euros en la millora de tres instal·lacions de residus


Destinarà 12 milions d'euros per tirar endavant la reenginyeria de l'Ecoparc 2, a Montcada i Reixac


Acorda aportar 1,3 milions d'euros per fer millores a la planta de compostatge i biometanització de Can Barba, a Terrassa


També ha aprovat una subvenció de 360.000 euros per ampliar la planta de transferència de residus de l'Alt Maresme


El Govern ha autoritzat avui tres subvencions a ens locals per fer millores en les instal·lacions de residus municipals de la seva titularitat. Concretament, es faran actuacions a l'Ecoparc 2, a Montcada i Reixac; a la planta de compostatge i biometanització de Can Barba, a Terrassa; i a la planta de transferència de l'Alt Maresme, a Malgrat de Mar.

Concretament, el Govern ha acordat invertir 12 milions d'euros per executar el projecte de reenginyeria que requereix l'Ecoparc 2. La instal·lació és titularitat de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus i tracta la matèria orgànica -restes de menjar-i la fracció RESTA -els residus que no es poden recollir selectivament, però que encara contenen material aprofitable-dels municipis metropolitans. La inversió del Govern té com a objectiu garantir el manteniment de la capacitat de tractament de la instal·lació, així com millorar el servei que presta.

El Govern també ha acordat autoritzar una subvenció d'1,3 milions d'euros al Consorci per a la gestió de residus del Vallès Occidental, ens titular de la planta de compostatge i biometanització de Can Barba, a Terrassa. La instal·lació tracta la matèria orgànica recollida selectivament arreu de la comarca i n'obté biogàs, que es transforma en energia elèctrica, i compost, que s'utilitza com a adob en usos agrícoles. La inversió del Govern permetrà tirar endavant un conjunt de millores necessàries, principalment pel que fa a les etapes de pretractament i compostatge, millorant també així la disponibilitat de la instal·lació.

ç

L'altra subvenció és per a la Mancomunitat de l'Alt Maresme, ens titular de la planta de transferència de residus sòlids urbans de Malgrat de Mar, per a la gestió de residus sòlids urbans i medi ambient. La Mancomunitat de l'Alt Maresme està formada pels municipis de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Pineda de Mar, que han de portar la matèria orgànica recollida selectivament a la planta de tractament del Vallès Oriental. Per tal d'assegurar la correcta gestió d'aquests residus és necessari ampliar la planta, i per això el Govern hi invertirà 361.313 euros.

Aquestes actuacions de millora ambiental són indispensables per garantir un tractament dels residus modern i eficient, ja que adeqüen les instal·lacions ales noves necessitats i milloren la seva funcionalitat i servei. És per aquest motiu que el Govern està dedicant importants esforços -tècnics i econòmics-a les instal·lacions de gestió de residus, executant el que preveu el Pla territorial sectorial d'infraestructures de residus municipals i atorgant subvencions per realitzar millores com les que avui s'han aprovat.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya