Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 16 de desembre de 2009 > Promoció de la participació ciutadana en el món local
Dimarts, 16 de desembre de 2009

El Govern destina 2,6 milions d'euros a promoure la participació ciutadana en el món local


Ha aprovat dues convocatòries de subvencions per a projectes de participació ciutadana d'ajuntaments i altres ens locals, i d'associacions no lucratives


El Govern ha aprovat avui dues convocatòries de subvencions per valor de 2'6 milions d'euros per a projectes de participació ciutadana d'ens locals i consorcis i d'associacions sense afany de lucre. Amb aquestes noves convocatòries, el Govern vol col.laborar amb ens locals i associacions per tal de realitzar més i millors experiències de participació ciutadana, complint així el mandat de l'article 43 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

La primera convocatòria, d'1,8 milions d'euros, s'obre per al període 2010­2011 i servirà per promoure processos participatius concrets, crear espais i òrgans per a la participació, elaborar plans de la participació i perquè els ens locals es puguin dotar d'estructures tècniques de suport a la participació. Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els ajuntaments, les entitats municipals descentralitzades, els consells comarcals, les mancomunitats de municipis, els consorcis i les diputacions.

Els projectes que poden optar a aquestes subvencions són aquells processos participatius que promoguin la consulta, el debat social, la participació i la intervenció ciutadana en el disseny i l'execució de polítiques locals.

La segona convocatòria, dotada amb 857.143 euros per a 2010-2011, va dirigida a associacions no lucratives per tal que puguin elaborar o executar plans de participació. L'objectiu és millorar la capacitat d'aquestes associacions per desenvolupar el seu projecte, facilitar i canalitzar les diverses formes d'associacionisme, millorar el funcionament democràtic de les entitats i permetre una major relació de l'associació amb el sector de població al qual s'adreça.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya