Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 16 de desembre de 2009 > Millora de xarxa viÓria i ferroviÓria
Dimarts, 16 de desembre de 2009

El Govern aprova convenis amb l'Estat i diversos ajuntaments per a la millora de xarxa viÓria i ferroviÓria


Els documents recullen cinc actuacions a les comarques de Ponent, l'└mbit MetropolitÓ, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, amb una aportaciˇ total de 10 milions d'euros per part de l'Estat


El Govern ha aprovat avui els quatre convenis que va signar recentment amb el Ministeri de Foment i diversos ajuntaments per a l'impuls de millores viÓries i ferroviÓries a Catalunya. Aquests documents recullen actuacions a la xarxa local a Riba-roja d'Ebre i la Granja d'Escarp; la construcciˇ d'un nou viaducte a CornellÓ de Llobregat; l'ampliaciˇ d'un pas sota el ferrocarril a VimbodÝ i Poblet; i el projecte d'ampliaciˇ de l'estaciˇ de l'Aldea i d'una nova terminal de mercaderies. L'Estat aportarÓ per desenvolupar aquestes actuacions un total de 10,1 milions d'euros.


Millores en la xarxa local del SegriÓ i la Ribera d'Ebre

Un dels convenis aprovats avui recull dues actuacions per afavorir les comunicacions viÓries al SegriÓ i la Ribera d'Ebre. En concret, es milloraran les connexions locals de la poblaciˇ de Riba-roja d'Ebre i entre el municipi de la Granja d'Escarp i Mequinensa. Per desenvolupar aquests projectes, que executarÓ el Govern, l'Estat hi aporta 6 milions d'euros.


Nou enllaš a CornellÓ amb l'A-2

Un altre dels acords aprovats avui concreta una aportaciˇ de 3 milions d'euros per part de l'Estat a CornellÓ de Llobregat, en aplicaciˇ de la disposiciˇ addicional tercera de l'Estatut, per al finanšament d'una part de les obres d'un nou viaducte de connexiˇ entre la carretera del Prat de Llobregat i la rotonda elevada de l'A-2. Aquesta obra, a cÓrrec de l'Ajuntament de CornellÓ de Llobregat, permet donar accÚs a l'Órea de la Plana del Galet.


Ampliaciˇ del pas subterrani a VimbodÝ

D'altra banda, el Ministeri de Foment, el Govern i l'Ajuntament de VimbodÝ i Poblet han formalitzat un conveni per tal d'impulsar l'ampliaciˇ del pas subterrani del ferrocarril en aquest municipi. Segons aquest acord, el Ministeri assumirÓ una part del cost de les actuacions, 600.000 euros concretament, que abonarÓ al Govern per al finanšament de les obres. L'Ajuntament de VimbodÝ i Poblet serÓ l'encarregat d'adjudicar-les i executar-les.


Projecte d'ampliaciˇ de l'estaciˇ de l'Aldea

Un altre dels convenis que el Govern ha aprovat avui correspon a l'ampliaciˇ de l'estaciˇ ferroviÓria de l'Aldea i a la construcciˇ d'una terminal de mercaderies. El Govern s'encarregarÓ de la redacciˇ del projecte, per al qual Foment fa una aportaciˇ de 500.000 euros.

L'actual estaciˇ de l'Aldea dˇna servei al corredor del Mediterrani nomÚs per a viatgers a l'Ómbit territorial de les comarques del MontsiÓ i el Baix Ebre. El projecte que es redactarÓ definirÓ la millora del servei ofert als usuaris, aixÝ com tambÚ la implantaciˇ de la infraestructura necessÓria per prestar serveis de mercaderies, complementaris als de viatgers.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya