Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 16 de desembre de 2009 > Inversió en el foment de la recerca
Dimarts, 16 de desembre de 2009

El Govern inverteix 29 milions d'euros en el foment de la recerca


Es finançarà l'Institut de Ciències Fotòniques i un projecte de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària, i es donarà cobertura al Fons de Promoció de la Recerca Universitària


El Govern ha autoritzat avui destinar 29,1 milions d'euros per fomentar la recerca a Catalunya. Aquesta inversió permetrà impulsar diversos projectes de recerca i la innovació, que contribueixen a la transformació del model productiu de Catalunya.

Concretament, mitjançant aquesta inversió, es finançarà amb 9.006.240 euros l'equipament científic i instal·lacions en energies renovables de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) per al període 2010-2019.

A més, el Govern donarà cobertura econòmica al finançament del Fons de Promoció de la Recerca Universitària (PROFOR) de l'any 2008, per un import pluriennal de 19.733.048 euros, que es distribuirà entre les universitats públiques catalanes.

L'any 2004, el Govern va encarregar a cadascuna de les Universitats públiques catalanes l'elaboració dels seus Plans Estratègics de Recerca i Innovació, que van presentar al llarg del mes de març del 2005, i que contenen accions de suport a la recerca. Posteriorment, l'any 2006, el Govern va establir un únic fons de promoció de la recerca universitària (PROFOR) amb els recursos del Programa de Foment de la Recerca (DGU) i els que es destinaven als convenis específics d'R+D de col·laboració anuals entre el Govern i cadascuna de les universitats públiques catalanes: Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL) i Universitat Rovira i Virgili (URV).

Avui també s'ha autoritzat una inversió de 400.000 euros per fer front a les despeses derivades de la signatura d'un conveni amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) per contribuir al finançament del projecte "Desenvolupament d'eines genòmiques en cucurbitàcies, inclosa la seqüència del meló i la seva aplicació per millorar aquests cultius", durant el període 2009-2011.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya