Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 1 de desembre de 2009 > Millora del transport urbà de viatgers
Dimarts, 1 de desembre de 2009

El Govern destina 1,15 milions d'euros en ajuts als municipis per millorar el transport urbà de viatgers


Les subvencions pretenen incrementar la freqüència de pas dels combois, implantar carrils bus, millorar les parades i renovar la flota, entre altres actuacions


El Govern ha destinat 1,15 milions d'euros en ajuts als municipis de Catalunya per tal que millorin la qualitat i la prestació dels serveis del transport públic. Entre les actuacions subvencionables, s'inclouen la implantació de carrils bus, la millora de les parades, la implantació de semàfors per a autobusos o l'increment del nombre de línies i parades.

De la mateixa manera, aquests ajuts, que s'atorguen des de l'any 2005, també inclouen l'increment de la freqüència de pas dels combois i l'augment de la cobertura horària. Aquestes subvencions també tenen en compte altres actuacions, com la implantació de mesures que facilitin l'accés a persones amb mobilitat reduïda, la implantació d'informació de serveis a les parades i l'adquisició de vehicles nous que millorin la flota existent.

Podran optar a aquests ajuts els municipis de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), els ens locals que tot i estar integrats en l'ATM no formen part de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) i els municipis que no es troben dins d'aquest àmbit i que presten serveis de transport públic urbà.

L'import de l'ajut es determinarà en funció de la població de cada municipi, del nombre de viatgers transportats durant l'any 2008 i del balanç econòmic anual del servei de transports urbà de l'exercici de 2008.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya