Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 17 de novembre de 2009 > Obres de millora de la xarxa viÓria
Dimarts, 17 de novembre de 2009

El Govern destina 8,6 milions d'euros a tres obres de millora de la xarxa viÓria


Les actuacions inclouen la millora d'accessos i la suavitzaciˇ de revolts a carreteres de Ponent, les Terres de l'Ebre i les comarques gironines


El Govern ha impulsat avui tres obres de millora a la xarxa viÓria i per aix˛ ha aprovat la declaraciˇ d'ocupaciˇ de bÚns i drets afectats per aquestes actuacions. Aquestes obres suposen una inversiˇ de 8,6 milions d'euros i milloraran la circulaciˇ i els accessos a les carreteres l'LV-3025, a Ponent; la TV-7231, a les Terres de l'Ebre; i la C-252, a les comarques gironines.


Reordenaciˇ d'accessos a l'LV-3025

El Govern preveu reordenar els accessos al llarg de la carretera LV-3025, des de la cru´lla amb la C-26, a la Sentiu de Siˇ, i la cru´lla amb la C-14, a Agramunt. Les obres, en fase de licitaciˇ, suposaran una inversiˇ de 5,3 milions d'euros i es preveu que comencin el primer trimestre de l'any vinent i s'allarguin onze mesos i mig.

Els treballs que s'impulsen tenen com a objectiu millorar un total de 14 encreuaments de la carretera LV-3025, de 20,5 quil˛metres de longitud, per tal d'afavorir la seguretat en la conducciˇ i facilitar la circulaciˇ de vehicles. AixÝ, es preveu la reordenaciˇ dels accessos a la Sentiu de Siˇ, Montgai, ButsŔnit, les Ventoses, Pradell i Preixens. En concret, en 11 encreuaments al llarg de la via, s'implantarÓ un carril central al tronc que faciliti els girs a l'esquerra; en els tres punts restants, es construiran rotondes. A mÚs, es reconvertiran en rotondes completes les actuals rotondes partides a l'accÚs al nucli urbÓ de la Sentiu de Siˇ i en l'encreuament amb l'LV-3028, d'accÚs a Preixens. La primera rotonda tindrÓ 47 metres de diÓmetre i la segona, 58. Finalment, es construirÓ una nova rotonda per ordenar els moviments a l'accÚs a Cubells i a Montgai. Totes aquestes millores s'afegeixen a les obres que van finalitzar l'estiu de 2008 i que van consistir en la renovaciˇ del ferm a tota la carretera, amb una inversiˇ de 7 milions d'euros.


Millores puntuals de trašat a la TV-7231

A les Terres de l'Ebre, el Govern millorarÓ el trašat de la TV-7231, entre Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca, amb l'objectiu d'afavorir la seguretat del trÓnsit i facilitar la circulaciˇ. Aquests treballs comenšaran el segon trimestre de l'any que ve i inclouran un conjunt d'actuacions en diferents punts al llarg d'un tram d'11,6 quil˛metres. Entre aquestes actuacions, cal remarcar-ne les segŘents:

  • A la travessera de Vilalba dels Arcs, es formaran passos elevats per tal de reduir la velocitat dels vehicles i, d'aquesta manera, afavorir la seguretat viÓria. AixÝ mateix, s'eixamplarÓ la calšada en un tram al final de la travessera.
  • Al llarg del recorregut, se suavitzaran diversos revolts i s'adequaran encreuaments amb l'objectiu de millorar la visibilitat i la seguretat. Al pas de la carretera pel barranc de Varvall, es formaran sis calaixos de formigˇ.
  • A la travessera de la Pobla de Massaluca, s'eixamplarÓ la calšada i s'ampliarÓ i millorarÓ el mirador existent en aquest nucli.
  • L'actuaciˇ es complementarÓ amb la millora dels elements de drenatge de la carretera, la senyalitzaciˇ, l'abalisament i les barreres de seguretat.

Aquesta actuaciˇ comprŔn els termes municipals de Vilalba dels Arcs, Batea i la Pobla de Massaluca. Els treballs, actualment en licitaciˇ, comportaran una inversiˇ de 3 milions d'euros i tindran una durada de nou mesos.


Nova rotonda a Verges

Per ˙ltim, el Govern ha donat tambÚ llum verd a les obres per reordenar el trÓnsit a l'encreuament entre les carreteres C-31, GI-634 i C-252, a Verges. Aquesta actuaciˇ, en licitaciˇ per un valor de 339.000 euros, permetrÓ millorar la seguretat i la flu´desa del trÓnsit i la mobilitat dels vianants.

La nova rotonda tindrÓ un diÓmetre de 30 metres i comptarÓ amb dos carrils de circulaciˇ de quatre metres i voral interior d'un metre. A mÚs de la construcciˇ del nou giratori, les obres inclouran la formaciˇ de voreres, el condicionament del drenatge i la renovaciˇ de la senyalitzaciˇ horitzontal i vertical. Es preveu que els treballs comencin la primavera vinent i tinguin una durada de quatre mesos.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya