Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 10 de novembre de 2009 > Creació de 214 noves places d'atenció a la dependència
Dimarts, 10 de novembre de 2009

El Govern destina 2,6 milions d'euros a la creació de 214 noves places d'atenció a la dependència


Aquesta inversió també contribuirà a crear 83 llocs de treball


El diners provenen del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d'atenció a la dependència

El Govern ha acordat avui destinar 2,6 milions d'euros a la realització de diferents obres de construcció i reforma en tres equipaments de la xarxa d'atenció a la dependència. Aquesta subvenció es distribuirà amb càrrec als 61,9 milions d'euros traspassats a Catalunya a compte del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d'atenció a la dependència.

Les ajudes concedides permetran construir una residència de gent gran a Alcanar (Montsià) i reformar el centre de serveis per a persones amb discapacitat psíquica de la Fundació Auria a Igualada (Anoia). També serviran per sufragar part del cost de la residència de gent gran i centre de dia Frederica Montseny de Viladecans (Baix Llobregat), que va entrar en funcionament l'any passat. Les tres actuacions permeten crear un total de 214 noves places i 83 llocs de treball.


El detall de les subvencions aprovades avui pel Govern és:
  • Ajuntament d'Alcanar: Subvenció d'un milió d'euros per a la construcció d'una residència i centre de dia per a gent gran. L'equipament oferirà 76 places residencials, 20 de diürnes i crearà 37 llocs de treball.
  • Consorci Sociosanitari de Viladecans. Subvenció d'un milió d'euros per a la residència, hospital de dia i centre de dia per a gent gran. Ofereix 98 places residencials i 20 de diürnes.
  • Fundació Privada Auria. Subvenció de 658.530 euros per a la reforma del centre polivalent de serveis per a persones amb discapacitat psíquica. Crearà 46 llocs de treball.

El Govern inverteix aquest any un total de 105 milions -als 62 milions del Fons estatal cal afegir-hi 43 milions més que aportarà directament- en projectes de creació, ampliació i millora de la xarxa d'atenció a les persones amb dependència. Aquest important esforç ajudarà a la creació d'uns 9.000 nous llocs de treball que contribuiran a alleugerir l'impacte de la crisi.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya