Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > VIII Legislatura (2006-2010) > 10 de novembre de 2009 > Formació de més de mil joves professionals administratius
Dimarts, 10 de novembre de 2009

El Govern ajuda a formar més de mil joves professionals administratius per a petites i mitjanes empreses


El Govern atorga un ajut de 3,5 milions d'euros a la Fundació Inform per impartir 72 cursos de simulació administrativa avançada durant el 2009


Set de cada deu joves que han participat en aquests cursos durant els últims tres anys han trobat feina

Més de mil joves es podran formar com a professionals administratius per a petites i mitjanes empreses, gràcies al conveni amb la Fundació Inform-Institut aprovat avui pel Govern. Mitjançant aquest conveni, el Govern subvencionarà amb 3,5 milions d'euros un programa de formació per a joves en el camp de l'administració d'empreses, que inclou 72 accions formatives de 644 hores de durada cadascuna.

Els joves participants faran un itinerari formatiu personalitzat d'acord amb les seves necessitats i aprendran en un context en el qual es viu l'ambient laboral i es desenvolupen les condicions d'una relació de treball.

El nivell d'inserció laboral dels joves que van participar en els tres últims anys en la formació com a tècnic administratiu per a petites i mitjanes empreses és del 70% segons les dades de les últimes edicions.


La formació és la clau

L'atorgament de l'ajut de 3,5 milions d'euros està en consonància amb les iniciatives engegades pel Govern per incrementar el grau de formació de les persones amb l'objectiu de millorar el nivell d'ocupabilitat.

La formació és la clau per tenir una feina millor remunerada i estable: Tal com demostren les dades de l'Enquesta de Població Activa de Catalunya, la taxa d'atur de les persones sense estudis o que només tenen estudis primaris és superior a la de les persones que tenen estudis secundaris, un títol de grau mitjà de formació professional, o han cursat estudis de grau superior de formació professional o tenen diplomatures o llicenciatures universitàries.


Fundació Inform

La Fundació Inform agrupa 14 entitats locals i 4 centres de formació professional. En el context dels programes de qualificació professional, el Servei d'Ocupació de Catalunya valora especialment la metodologia utilitzada per la Fundació Inform, basada a reproduir situacions laborals reals de forma simulada per formar els seus alumnes en el camp de l'administració d'empreses.

Per desplegar aquesta metodologia, la Fundació disposa d'una xarxa de 5.000 empreses transnacionals 'simulades' creades especialment per donar més veracitat a la formació dels seus alumnes. A més, també cal destacar l'aprenentatge d'idiomes, la formació en línea i el foment de l'autoocupació com a eixos centrals dels seus programes formatius, així com la capacitat d'innovació de la Fundació, que ha sabut adaptar-se tant a les noves necessitats de les empreses com a un mercat laboral canviant i divers.

La Fundació Inform-Institut per a la Formació de Joves vers l'Administració d'Empreses agrupa els ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Manlleu, Santa Coloma de Gramenet, Tortosa, Lleida, Reus, Rubí, la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Barcelona i el Vendrell.

Aquests ajuntaments i entitats han estat pioners al conjunt de l'Estat pel que fa la metodologia de la simulació d'empreses, i han constituït un punt de partida per posar en marxa una xarxa estatal que avui agrupa prop de 240 centres a tot Espanya desenvolupant la mateixa metodologia.


Programa europeu SEFED

La Fundació Inform, que té la seva seu i activitat principal a Catalunya, és membre de l'Associació europea EUROPEN i titular del programa SEFED per tot l'Estat espanyol.

El programa SEFED té l'objectiu de promoure la formació en el camp administratiu per mitjà de la simulació reproduint situacions reals. Cada centre formatiu adopta la forma i distribució d'una oficina administrativa d'una empresa fictícia on es reprodueixen els circuits administratius, les relacions típiques i els moviments normals d'una empresa.

Aquest programa està constituït per una xarxa d'empreses simulades de sectors comercials diversos. La simulació de les empreses només és factible amb una sèrie d'agents i circumstàncies externes que donin sentit al desenvolupament de les seves activitats.

La Fundació Inform ha desenvolupat una metodologia de simulació d'empreses amb una visió de futur i amb una trajectòria de treball basada en uns principis fonamentals, entre els quals destaca la transferibilitat de coneixements i de la pròpia tecnologia. Així, el Servei d'Ocupació de Catalunya -mitjançant la Fundació- posa a disposició de tots els ajuntaments interessats aquesta eina de formació.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya