Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > La nova Junta d'Arbitratge i Mediació dels contractes de conreu i d'integració permetrà solucionar conflictes sense anar a judici
Dimarts, 3 de novembre de 2009

La nova Junta d'Arbitratge i Mediació dels contractes de conreu i d'integració permetrà solucionar conflictes sense anar a judici


El nou ens permetrà agilitzar tràmits i reduir despeses


La seu de la Junta és a Lleida, tot i que en el futur es podran establir seccions territorials


El Govern ha aprovat el decret que regula el funcionament de la Junta d'Arbitratge i Mediació dels contractes de Conreu i dels d'integració. Aquesta entitat es va crear al 2008, unificant les dues Juntes que abans existien (la de Mediació i la d'Arbitratge). Aquesta fusió permet agilitzar tràmits i reduir despeses. La Junta s'inscriu en l'aposta del Govern per solucionar conflictes sense haver de recórrer a la justícia.

La Junta és un instrument per evitar la conflictivitat, ja que impulsa la solució no judicial dels litigis que poden sorgir entre les parts dels contractes de conreu i d'integració (contractes de col.laboració destinats a l'obtenció de productes pecuaris o a l'engreix de bestiar) a Catalunya. El decret aprovat avui regula la composició, el funcionament i els procediments d'arbitratge i de mediació de la Junta.


El procediment arbitral

Les persones contractants accedeixen voluntàriament al procediment arbitral. La Junta emet una resolució que, quan és ferma, té efecte de cosa jutjada.


La mediació

Ha de facilitar l'acord entre les parts del contracte, que demanen voluntàriament la intervenció d'una persona mediadora perquè solucioni el conflicte sorgit en l'aplicació del contracte de conreu o d'integració.


Composició

L'estructura de la Junta és la següent:

  • òrgan plenari
  • president/a
  • seccions:
    • a. la de contractes de conreu: formada per un president i vocals representants d'entitats, organitzacions professionals, associacions i representants de la Generalitat.
    • b. la de contractes d'integració: formada per un president i vocals representants d'entitats, organitzacions professionals, associacions i representants de la Generalitat.

La seu de la Junta d'Arbitratge i Mediació és a Lleida i es preveu que es puguin constituir seccions territorials més endavant.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya