Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern construirà dues depuradores per millorar el sanejament del Baix Llobregat i el Tarragonès
Dimarts, 3 de novembre de 2009

El Govern construirà dues depuradores per millorar el sanejament del Baix Llobregat i el Tarragonès


Aquestes noves instal·lacions s'ubicaran a Vallirana i a la Nou de Gaià i suposaran una inversió de gairebé 2 milions d'euros


Les dues plantes donaran servei, de manera conjunta, a una població de prop de 4.600 persones


El Govern ha aprovat avui les obres que milloraran el sanejament de les comarques del Baix Llobregat i el Tarragonès. L'Agència Catalana de l'Aigua construirà dues noves depuradores al municipi de Vallirana, concretament al nucli de Lledoners (el Baix Llobregat) i a la Nou de Gaià (el Tarragonès). Aquestes dues instal·lacions tractaran un cabal d'aigua total de 622 m3/dia, fet que equival a donar servei a una població de prop de 4.600 habitants. Les dues obres suposaran una inversió de prop de 2 milions d'euros.

La depuradora de Lledoners, amb una durada de les obres de 10 mesos, suposarà una inversió superior als 1,3 milions d'euros i permetrà donar servei a una població de 3.149 habitants. Pel que fa a l'estació de tractament d'aigües residuals de la Nou de Gaià, que tindrà un període d'execució de 8 mesos, tractarà un cabal de 150 m3/dia, equivalent a una població de 1.437 habitants. La seva construcció suposarà una inversió de gairebé 600.000 euros.

Amb aquestes estacions depuradores i la instal·lació de xarxes de col·lectors s'aconseguirà una important i imprescindible millora, tant sanitària com mediambiental, de les lleres públiques relacionades, la de Fondo del Lledoner i Torrent de la Serralta. L'entrada en funcionament de les obres projectades permetrà la recollida i el tractament dels cabals d'aigües residuals, i en possibilitarà el retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries.


Sanejament a Catalunya

El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, ja hi ha 369 depuradores en funcionament les quals donen servei al 95% de la població catalana, és a dir, a més de 500 municipis.

Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya