Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern aprova el decret d'ordenaciˇ dels ensenyaments d'ESO per a persones adultes
Dimarts, 27 d'octubre de 2009

El Govern aprova el decret d'ordenaciˇ dels ensenyaments d'ESO per a persones adultes


Els estudis podran impartir-se de manera presencial, semipresencial i fer-se a distÓncia


L'alumnat podrÓ convalidar els seus estudis previs i cursar un itinerari personalitzat a les seves necessitats


Per obtenir el graduat en educaciˇ secundÓria obligat˛ria s' hauran de completar dos cursos escolars

El Govern ha aprovat avui el decret d'ordenaciˇ que adapta els ensenyaments de l'educaciˇ secundÓria obligat˛ria per a les persones adultes a les disposicions de la Llei OrgÓnica d'Educaciˇ (LOE). La nova ordenaciˇ estableix de quina manera les persones adultes poden adquirir els objectius i les competŔncies a l'etapa de l'ESO, com obtenir el tÝtol de graduaciˇ en educaciˇ secundÓria obligat˛ria i com accedir als ensenyaments postobligatoris.

El nou decret permet la possibilitat d'organitzar els estudis de manera flexible per adaptar-los el mÓxim possible a les condicions i necessitats de l'alumnat. En aquest sentit, el decret introdueix un sistema de convalidaciˇ i acreditaciˇ d'estudis previs i la possibilitat d'elaborar itineraris personalitzats. A mÚs, els estudiants podran flexibilitzar la durada dels ensenyaments, que queda establerta en dos cursos escolars, i podran cursar els estudis de manera presencial, semipresencial i a distÓncia a travÚs de l'Institut Obert de Catalunya.

D'altra banda, el decret estableix quines sˇn les competŔncies bÓsiques que, d'acord amb el Parlament Europeu i el Consell d'Europa, han de ser assolides pels estudiants per tal de garantir-los els coneixements i habilitats necessÓries que els permetin completar els seus estudis i preparar-se per cursar, mÚs endavant, altres ensenyaments postobligatoris.

El currÝculum dels ensenyaments d'ESO per a persones adultes s'organitza en tres Ómbits i 34 m˛duls -unitats temÓtiques- de 35 hores de durada:

  • └mbit de la comunicaciˇ: llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura i llengua estrangera.
  • └mbit cientÝfic i tŔcnic: ciŔncies de la naturalesa, matemÓtiques, tecnologies i aspectes relacionats amb la salut i el medi ambient.
  • └mbit social: ciŔncies socials, geografia i hist˛ria, educaciˇ per a la ciutadania i aspectes d'educaciˇ visual i plÓstica i de m˙sica.

Cadascun dels Ómbits disposa d'un seguit de m˛duls que l'alumnat ha de superar o, quan sigui possible, convalidar i acreditar. Al marge dels m˛duls comuns de cada Ómbit, tambÚ hi ha 6 m˛duls opcionals.

L'alumnat que vol obtenir el graduat en educaciˇ secundÓria (GESO) haurÓ de passar, segons el decret, una avaluaciˇ inicial on se l'orientarÓ en l'itinerari a cursar. Es farÓ a partir d'una entrevista personal i una prova escrita que n'avaluarÓ les competŔncies, interessos i disponibilitat.

Cal assenyalar que la nova ordenaciˇ es va comenšar a aplicar durant el curs 2008-2009, per˛ els tÝtols definitius no es podran expedir fins la publicaciˇ d'aquest nou decret.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya