Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern destina 10,5 milions d'euros a la signatura de convenis de formació professional i a la construcció de 2 centres escolars
Dimarts, 20 d'octubre de 2009

El Govern destina 10,5 milions d'euros a la signatura de convenis de formació professional i a la construcció de 2 centres escolars


Els convenis afecten 39 instituts d'FP, donaran formació a 1.518 alumnes, i fan referència a cicles com auxiliar d'infermeria, atenció sociosanitària, administració, comerç i màrqueting, hostaleria i turisme, entre altres


També es construirà un nou institut a Vilanova i la Geltrú i s'ampliarà d'una escola a Alella

El Govern ha aprovat destinar 10,5 milions d'euros per a la signatura de convenis de formació professional per tal que l'alumnat pugui realitzar pràctiques a empreses, i també per a la construcció d'un nou institut a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i l'ampliació d'una escola a Alella (Maresme).

Pel que fa la FP, s'aprova la signatura de convenis amb diferents fundacions, gremis empresarials i entitats per tal que els alumnes dels instituts on s'aplicaran puguin fer pràctiques en les empreses associades als gremis.

Els cicles formatius beneficiats pels convenis s'imparteixen actualment a un total de 39 instituts, i un cop signats els acords, donaran formació a 1.518 alumnes. Destaca l'aprovació d'un servei de simulació d'empreses per als cicles formatius d'hostaleria i turisme i d'administració, comerç i màrqueting. Aquest servei, que s'ha aprovat avui, permetrà que l'empresa amb conveni simuli l'existència d'empreses fictícies que crearan i gestionaran els propis alumnes -realitzaran liquidacions a hisenda, gestió dels recursos humans, etc. Aquest servei s'implantarà en 30 instituts i beneficiarà a més d'un miler d'alumnes.

Un altre dels convenis destacats és el que se signarà amb la Universitat de Vic per a desenvolupar un programa de Tallers a la Tasca Escolar. Aquesta actuació permetrà a alumnat universitari de la Facultat d'Educació dur a terme tallers en 20 centres de Vic, Manlleu, Roda de Ter i els Hostalets de Balenyà amb alumnat en situacions socioculturals desafavorides.

Els convenis fan referència als següents cicles: auxiliar d'infermeria, atenció sociosanitària, administració, comerç i màrqueting, hostaleria i turisme, cuina, obres de la construcció, realització i plans d'obres, forneria, pastisseria i confiteria, operacions i manteniment de maquinària de construcció, instal·lacions elèctriques i automàtiques. Se signaran amb entitats Foment de Terrassa, Fundació Privada Osona Gastronomia, l'Hospital Comarcal d'Amposta o Fundació Salut Empordà, entre altres.


Dades dels cicles, instituts i alumnes
Cicle Formatiu d'FP Institut Alumnes Inversió
Cures Auxiliars d'Infermeria IES Berenguer IV (Amposta) 57 12.679 euros
Cures Auxiliars d'Infermeria Atenció sociosanitària IES Palamós 73 15.210 euros
Cuina IES Cavall Bernat (Terrassa) 45 13.022 euros
Obres de la construcció Realització i plans d'obres IES Provençana 21 23.073 euros
Cuina i gastronomia Forneria, pastisseria i confiteria IES Tona 78 12.000 euros
Cures Auxiliars d'Infermeria Atenció sociosanitària IES Priorat de Falset 43 8.198 euros
Cures Auxiliars d'Infermeria IES Alexandre Deulofeu (Figueres) 88 13.021 euros
Instal·lacions elèctriques i automàtiques Instal·lació i manteniment electrònic de maquinària IES Abat Oliba (Ripoll) 61 95.610 euros
Operacions i manteniment de maquinària de construcció IES Mollerussa 52 31.108 euros

Dos centres educatius a Vilanova i la Geltrú i Alella

El Govern també ha aprovat destinar una dotació econòmica de 9,4 milions d'eruos per a la construcció d'un nou institut a Vilanova i la Geltrú (6,3 milions d'euros) i l'ampliació de l'escola CEIP Fabra a Alella (3,1 milions d'euros). L'institut tindrà tres línies d'ESO i dues línies de batxillerat i escolaritzarà 500 alumnes, mentre que l'escola Fabra d'Alella ampliarà una línia més d'educació infantil i primària.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya