Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern millora el sanejament de la comarca del Priorat amb la construcció de dues noves depuradores
Dimarts, 13 d'octubre de 2009

El Govern millora el sanejament de la comarca del Priorat amb la construcció de dues noves depuradores


  • Aquestes actuacions es desenvoluparan a Capçanes i a la Torre de Fontaubella

  • S'invertiran prop d'1,4 milions d'euros en les obres, finançades en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea

  • També es construirà un nou dipòsit a Castellvell del Camp, que incrementarà la disponibilitat d'aigua al Baix Camp

El Govern ha impulsat avui les obres que milloraran el sanejament a la comarca del Priorat. Es construiran dues noves depuradores a Capçanes i la Torre de Fontaubella, que tractaran un cabal de 165 m3/dia. Aquestes dues actuacions comportaran una inversió propera als 1,4 milions d'euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.

La depuradora de Capçanes tindrà un cost proper als 835.000 euros i podrà tractar un cabal diari de 140 m3/dia. Pel que fa a l'estació de tractament d'aigües residuals de la Torre de Fontaubella, aquesta tindrà un cost superior als 546.600 euros i tractarà un cabal de 25 m3/dia. Mitjançant la construcció d'aquestes dues depuradores i de la instal·lació de més de 500 metres de longitud de xarxa de col·lectors s'aconseguirà una important i imprescindible millora sanitària i mediambiental de les lleres públiques afectades.


Sanejament a Catalunya

El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, hi ha 350 depuradores en funcionament, que donen servei a més de 500 municipis. Aquestes instal·lacions asseguren el sanejament de l'aigua del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, Catalunya comptarà amb 1.544 instal·lacions de sanejament en funcionament, que hauran suposat una inversió total de 1.526 milions d'euros.


Nou dipòsit a Castellvell del Camp

El Govern també ha aprovat avui les obres que incrementaran la disponibilitat d'aigua als municipis de Castellvell del Camp, Reus, Almoster, la Selva del Camp, l'Albiol i Alcover, mitjançant la construcció d'un dipòsit de 1.000 m3 de capacitat que estarà ubicat a la localitat de Castellvell del Camp. Aquesta infraestructura es construirà al costat del dipòsit ja existent (de 300 m3 de capacitat) i s'habilitarà la connexió entre les dues infraestructures. En aquests treballs s'invertiran més de 382.200 euros.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya