Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern subvenciona amb 4,8 milions d'euros els consells comarcals per impulsar polítiques de joventut
Dimarts, 22 de setembre de 2009

El Govern subvenciona amb 4,8 milions d'euros els consells comarcals per impulsar polítiques de joventut


  • Els ajuts permetran que els municipis més petits i sense prou recursos desenvolupin les seves pròpies actuacions en matèria de joventut

El Govern subvencionarà amb 4.884.974,15 euros durant els propers dos anys els consells comarcals per impulsar les polítiques de joventut al territori. La concessió d'aquests ajuts s'emmarca en el procés de desplegament del Pla Nacional de Joventut i serviran perquè els municipis més petits i que no disposen de prou recursos puguin desenvolupar les seves pròpies actuacions en matèria de joventut.

En aquest sentit, les subvencions garantiran que cada comarca disposi d'un Servei Comarcal de Joventut que serà el responsable de dirigir, dissenyar, coordinar i avaluar els programes recollits al Pla Comarcal de Joventut.

Aquests plans recullen tots els programes adreçats als joves i s'elaboren atenent a l'especificitat del territori. També permeten oferir assessorament i suport tècnic als ajuntaments i promouen l'elaboració de plans locals de joventut. Actualment, totes les comarques catalanes ja disposen d'aquests plans.

La subvenció concedida avui pel Govern, a més, també es destinarà a la contractació de tècnics de joventut compartits entre ajuntaments de municipis petits. Aquests ajuts, per tant, també contribuiran a la creació de llocs de treball per a professionals en matèria de joventut. Finalment, el caràcter biennal de l'ajut també garanteix als consells comarcals l'estabilitat financera necessària per desplegar les seves pròpies polítiques.

La distribució territorial dels ajuts és la següent: els consells comarcals de Barcelona rebran 1.365.928 euros, els del Camp de Tarragona 734.955 euros, els de les Terres de l'Ebre 454.638 euros; els de Lleida 1.333.542 euros i els de Girona 995.909 euros.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya