Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern crea el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Dimarts, 15 de setembre de 2009

El Govern crea el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya


  • El nou consorci ajudarà de forma específica les empreses d'aquests sectors a millorar la seva competitivitat

  • A més de la Generalitat, hi participa el Consell General de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya


El Govern ha aprovat avui la creació del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i els estatuts que en regularan el funcionament. El nou organisme, en el qual hi participaran la Generalitat i el Consell de Cambres de Catalunya, ajudarà de forma específica les empreses d'aquests sectors a millorar la seva qualitat i la seva competitivitat. Aquestes accions de suport les duia a terme el COPCA, fins que recentment va quedar integrat a ACC1O, la nova agència de suport a l'empresa catalana.

Amb el nou consorci, el Govern unifica en una entitat especialitzada la gestió de les polítiques en matèria de promoció de comerç, artesania i moda de Catalunya per atendre millor les necessitats concretes d'aquests sectors.


Millorar la competitivitat del sector comercial, de l'artesanal i de la moda

Per millorar la competitivitat del comerç, el nou consorci treballarà especialment per ajudar el sector detallista a modernitzar-se i a fer un ús més intensiu de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. En l'àmbit de l'artesania, també es fomentarà la presència i el coneixement del sector tant a Catalunya com a l'exterior.

Pel que fa a la moda, el Consorci estimularà la difusió de la moda catalana, dins i fora del territori, mitjançant diferents actuacions i l'establiment de vincles col·laboratius amb el sector de la moda. S'encarregarà també de fomentar el talent emergent, els dissenyadors independents i les marques consolidades.

Finalment, el Consorci podrà fomentar la comercialització de productes catalans que no disposin de les eines o canals de distribució necessaris per a la seva comercialització.


Participació dels sectors implicats

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya comptarà amb comissions sectorials, una per cadascun dels àmbits, en les quals tindran veu les empreses i la resta d'agents socials i econòmics, vinculats amb els àmbits del comerç, l'artesania i la moda.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya