Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern avala un nou fons de titulització d'actius per millorar l'accés al finançament de les pimes
Dimarts, 08 de setembre de 2009

El Govern avala un nou fons de titulització d'actius per millorar l'accés al finançament de les pimes


La mesura vol contribuir a resoldre els problemes de liquiditat de les petites i mitjanes empreses i forma part del conjunt d'accions que impulsa el Govern per fer front a la crisi

El Govern ha acordat avui concedir l'aval de la Generalitat de Catalunya als valors emesos pel nou fons de titulització d'actius "Foncaixa FTGENCAT 7" gestionat per Gesticaixa, del grup "la Caixa", amb l'objectiu de millorar l'accés al finançament de les petites i mitjanes empreses de Catalunya a l'hora d'endegar nous projectes. Aquesta operació constata el compromís del Govern amb les pimes i reforça i complementa altres mesures ja dutes a terme per fer front a l'actual context econòmic.

El nou fons podrà emetre bons de titulització fins a 1.000 milions d'euros, dels quals el Govern avalarà fins a un 80% de l'import de l'emissió. Aquesta operació forma part del programa d'avals a fons de titulització que aquest any ha posat en marxa el Govern per un import total de 1.500 milions d'euros.

Els fons de titulització d'actius es constitueixen amb l'aportació de crèdits cedits per les entitats financeres que hi participen. Per finançar l'adquisició d'aquests crèdits el fons de titulització emet bons que es col·loquen en el mercat secundari de la Borsa de Barcelona i que gràcies a l'aval del Govenr es poden col·locar a un preu més favorable. D'aquesta manera les entitats financeres aconsegueixen incrementar el nivell d'activitat i aconseguir nous recursos, al mateix temps que s'obliguen a reinvertir aquests guanys en nous préstecs per a pimes.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya