Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern aprova la constitució del Govern Territorial de Salut del Baix Llobregat Centre i Fontsanta
Dimarts, 14 de juliol de 2009

El Govern aprova la constitució del Govern Territorial de Salut del Baix Llobregat Centre i Fontsanta

  • La creació dels Governs Territorials de Salut és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que ja ha formalitzat 29 consorcis i en té previst un total de 37

  • Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en la planificació i la direcció del sistema sanitari i es vol contribuir a la millora de la salut de la seva població

El Govern ha aprovat avui la constitució del Govern Territorial de Salut del Baix Llobregat Centre i Fontsanta i n'ha aprovat els Estatuts. La creació d'aquest consorci és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials.

Amb aquests, ja són 29 els ens constituïts (Barcelona ciutat; Val d'Aran; l'Osona; la Garrotxa; el Baix Vallès; el Garraf; l'Alt Urgell; Lleida; el Baix Llobregat Litoral; el Baix Empordà; el Baix Camp, el Montsià; el Bages i el Solsonès, el Berguedà, el Baix Llobregat Nord, el Baix Montseny, l'Alta Ribagorça, el Ripollès, el Pallars Jussà i Pallars Sobirà, el Vallès Occidental Oest, l'Alt Camp i la Conca de Barberà, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Baix Llobregat l'Hospitalet i el Prat, el Vallès Occidental Est, la Cerdanya, el Barcelonès Nord i el Baix Maresme, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat Centre i Fontsanta).

Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col.laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.

Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris. Aquests governs tenen un abast territorial definit que parteix, orientativament, de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques.


Consorci del Govern Territorial de Salut del Baix Llobregat Centre i Fontsanta

El Pacte per a la Salut del Baix Llobregat Centre i Fontsanta es va signar el 20 de juliol de 2006 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i els municipis de Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, la Palma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol, Vallirana i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. El Govern Territorial de Salut del Baix Llobregat Centre i Fontsanta comprèn una població de 300.424 habitants.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya