Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern aprova la construcció de 32 centres educatius per valor de més de 150 milions d'euros
Dimarts, 30 de juny de 2009

El Govern aprova la construcció de 32 centres educatius per valor de més de 150 milions d'euros

  • L'acord permetrà construir 32 centres escolars d'educació primària i de secundària, on s'escolaritzaran 10.415 alumnes

  • Aquesta és la inversió més important en centres escolars que hagi aprovat mai en una reunió del Govern

  • La majoria d'obres són noves construccions, entre les quals destaquen la construcció de dos instituts escola a Lleida i Sant Carles de la Ràpita

  • En aquests dos anys i mig de mandat s'han construït una mitjana de gairebé dues escoles per setmana


El Govern ha aprovat la construcció de 32 centres educatius per al proper curs a diferents municipis catalans amb un pressupost de 150.291.905 euros. Aquestes obres permetran la construcció de centres d'educació infantil i primària i de centres d'educació secundària en indrets que, a causa del creixement de població infantil, necessiten una major escolarització. Aquest és el major encàrrec destinat a construcció de centres escolars fet mai en una reunió de Govern i se suma a la inversió aprovada a primers d'any, que preveia la construcció de 24 noves escoles i grans ampliacions a deu centres escolars més.

El manteniment de la inversió en centres escolars és una de les prioritats que el Govern ha conservat en els seus pressupostos i ha exclòs de l'ajust pressupostari de 900 milions aprovat la setmana passada. En aquest sentit, el manteniment de la inversió en obra pública també contribueix a un dels objectius marcats pel Govern l'abril de 2008 per reactivar l'economia i lluitar contra els efectes de l'actual situació econòmica. En aquests dos anys i mig de mandat, el Govern haurà construït una mitjana de dues escoles per setmana.

Amb la construcció dels 32 nous centres feta pel Govern, un cop acabades les obres, es podran escolaritzar 10.415 alumnes que ara estan escolaritzats en locals municipals o edificis provisionals. Alhora, es donarà sortida a la massificació que ara viuen alguns d'aquests centres.

L'acord aprovat avui comporta autoritzar l'empresa pública ICF Equipaments, S.A., a executar la construcció dels 32 centres educatius.


Nous centres d'educació infantil i primària a Castelldefels i Tiana

D'altra banda, el Govern també ha acceptat la cessió gratuïta de dos terrenys per part dels ajuntaments de Castelldefels (Baix Llobregat) i Tiana (Maresme) per construir-hi dos centres d'educació infantil i primària. Concretament construirà el CEIP Josep Guinovart de Castelldefels en un terrenys amb una superfície de 8.172 m2, i el CEIP Lola Anglada de Tiana, que comptarà amb una superfície de 6.373 m2.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya