Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern acorda la participaciˇ de Catalunya a l'Exposiciˇ Universal de Xangai
Dimarts, 26 de maig de 2009

El Govern acorda la participaciˇ de Catalunya a l'Exposiciˇ Universal de Xangai

  • OrganitzarÓ la Setmana de Catalunya a l'Expo el maig de 2010

  • SubvencionarÓ la participaciˇ de Barcelona en l'exposiciˇ, on la ciutat comptarÓ amb un estand propi

  • El Govern vol fomentar el coneixement de Catalunya a la Xina i oferir suport a les empreses i institucions catalanes que hi tenen activitats


El Govern ha acordat la participaciˇ de Catalunya a l'Exposiciˇ Universal de Xangai l'any 2010 mitjanšant la signatura de dos convenis: un amb la Societat Estatal d'Exposicions Internacionals per a l'organitzaciˇ de la Setmana de Catalunya al Pavellˇ d'Espanya, i un altre amb l'Ajuntament de Barcelona per finanšar les activitats, promociˇ i comunicaciˇ de la seva participaciˇ en l'exposiciˇ, on comptarÓ amb un estand propi.

El Govern organitzarÓ la Setmana de Catalunya i donarÓ suport a les activitats, promociˇ i comunicaciˇ de la participaciˇ de la ciutat de Barcelona. D'aquesta manera, el Govern es proposa contribuir al coneixement de Catalunya a la Xina i a donar suport i servei a les empreses i institucions catalanes que hi tenen activitats. TambÚ vol fomentar la captaciˇ d'inversions empresarials i de turisme xinŔs a Catalunya, projectar la imatge de Catalunya com un paÝs europeu emprenedor i innovador en els camps del disseny, la cultura i la tecnologia, contribuir a la captaciˇ d'inversions empresarials xineses, i donar suport als emprenedors catalans amb activitats a la Xina. Els acords volen contribuir a la penetraciˇ comercial dels productes catalans al paÝs asiÓtic, i a la divulgaciˇ de la cuina i la gastronomia, i de la cultura catalana en general, a la Xina.

En el marc del conveni amb l'Ajuntament de Barcelona, el Govern concedirÓ una subvenciˇ d'1,5 milions d'euros al consistori per contribuir al finanšament de la participaciˇ de la ciutat a l'Exposiciˇ. La ciutat de Barcelona comptarÓ amb un estand propi a l'exposiciˇ, situat dins d'un pavellˇ de la zona de ciutats, on els participants exposaran les seves millors prÓctiques en matŔria de desenvolupament urbÓ sostenible.

L'Exposiciˇ Universal de Xangai se celebrarÓ sota el lema Better city, better life de l'1 de maig al 31 d'octubre de l'any vinent i es preveu que la visitin 70 milions de persones. Cada mes estarÓ dedicat a un continent -el maig serÓ el mes d'Europa- i del 24 al 30 de maig se celebrarÓ la Setmana de Catalunya, en el marc de les activitats del Pavellˇ d'Espanya. A mÚs, Ús previst que el 30 de maig sigui el Dia d'honor de Catalunya.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya