Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern destina 69,7 milions d'euros a la millora i la conservaciˇ de la xarxa viÓria
Dimarts, 24 de marš de 2009

El Govern destina 69,7 milions d'euros a la millora i la conservaciˇ de la xarxa viÓria

  • Es realitzaran una cinquantena d'actuacions de renovaciˇ del paviment i de millora de la seguretat viÓria arreu de Catalunya


El Govern ha aprovat avui una inversiˇ de 69,7 milions d'euros per a l'execuciˇ, durant el perÝode 2009-2010, de 51 actuacions de millora i manteniment de la xarxa viÓria arreu de Catalunya. Aquests treballs consistiran principalment en reforšaments del paviment, ordenaciˇ d'encreuaments i millora dels elements de seguretat viÓria.

Anualment, el Govern destina al voltant de 70 milions d'euros en actuacions de conservaciˇ i manteniment de les carreteres catalanes per tal d'afavorir la seguretat viÓria i la comoditat en la conducciˇ.

Aquestes obres s'afegeixen a les actuacions de mÚs abast que el Govern tambÚ impulsa, com desdoblaments o condicionaments, i permeten actuar de manera rotat˛ria a les carreteres de les quals la Generalitat Ús titular, que sumen mÚs de 5.000 quil˛metres.

La inversiˇ aprovada avui es distribuirÓ, per demarcacions, en les actuacions segŘents:


28,9 milions d'euros a les carreteres de Barcelona

A la demarcaciˇ de Barcelona, el Govern portarÓ a terme un conjunt de 20 actuacions, que suposaran una inversiˇ prevista de 28,9 milions d'euros. Entre aquests projectes, cal remarcar les tasques de millora en els t˙nels de la carretera C-16 (eix del Llobregat) entre Berga i Guardiola de BerguedÓ, que sumen un pressupost de 7,2 milions d'euros. AixÝ mateix, s'ha impulsat la millora del ferm de la carretera C-55 entre S˙ria i Cardona en dos trams que sumen 12,5 quil˛metres i de la B-224 en el tram de 16 quil˛metres entre Piera i Martorell.


17,5 milions d'euros a les carreteres de Girona

El Govern ha aprovat una inversiˇ de 17,5 milions d'euros per a dur a terme 18 actuacions de manteniment i millora a les carreteres gironines. Entre les obres que s'impulsen, destaquen el reforšament de ferm i treballs complementaris a la C-35 en el tram entre Massanes i Mašanet de la Selva; a la GI-540 a Bescanˇ; i a la GI-552 entre Sant Feliu de Buixalleu i Sant Hilari Sacalm. D'altra banda, cal remarcar diverses actuacions per tal de reordenar i millorar la flu´desa i la seguretat del trÓnsit en diversos encreuaments de la xarxa viÓria. AixÝ, es preveu la construcciˇ de noves rotondes a Llambilles, ParlavÓ i Verges.


12,2 milions d'euros a les carreteres de Lleida

Pel que fa a la xarxa viÓria lleidatana, el Govern ha impulsat quatre actuacions de millora que comportaran una inversiˇ total de 12,2 milions d'euros. Entre aquests treballs, cal assenyalar l'ordenaciˇ dels accessos projectada a l'LV-3025 entre la Sentiu de Siˇ i Agramunt, amb un pressupost de 5,2 milions d'euros. Aquesta actuaciˇ permetrÓ millorar els accessos a la Sentiu de Siˇ, Montgai, ButsŔnit, les Ventoses, Pradell i Preixens, amb l'objectiu d'afavorir la seguretat viÓria.


6,8 milions d'euros a les carreteres del Camp de Tarragona

A les carreteres de la xarxa del Camp de Tarragona, la Generalitat ha destinat una inversiˇ 6,8 milions d'euros per a l'execuciˇ de sis actuacions de conservaciˇ i millora de la seguretat viÓria. En aquest sentit, cal destacar els treballs que es duran a terme per tal de millorar el ferm i les barreres de seguretat a la C-44, en un tram de 13 quil˛metres al seu pas per Vandell˛s i l'Hospitalet de l'Infant, amb un pressupost de 4 milions d'euros.


4,2 milions d'euros a la xarxa de les Terres de l'Ebre

Finalment, el Govern ha programat tres actuacions de millora del ferm i la seguretat viÓria a la xarxa de les Terres de l'Ebre que comportaran una inversiˇ prevista de 4,2 milions d'euros. Entre les obres que es duran a terme, hi ha el reforšament del ferm de la C-44 en un tram de 12,5 quil˛metres entre Tivissa i Mˇra la Nova, amb un pressupost estimat de 2,9 milions d'euros.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya