Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern inverteix més de 3,6 milions d'euros en subvencionar projectes d'entitats juvenils
Dimarts, 10 de març de 2009

El Govern inverteix més de 3,6 milions d'euros en subvencionar projectes d'entitats juvenils

  • Aprova les convocatòries de subvencions per a activitats, inversions en béns immobles i convenis de reconeixement de la tasca associativa

  • Com a novetat, el Govern incorporarà la tramitació electrònica de les sol·licituds de les subvencions per facilitar la tasca a les entitats


El Govern ha aprovat una triple convocatòria de subvencions per a entitats juvenils amb l'objectiu de donar suport als projectes impulsats per les entitats de joves i reforçar el teixit associatiu juvenil de Catalunya. Aquest és un dels eixos d'actuació prioritaris del Govern, tal com estableix el Pla Nacional de la Joventut de Catalunya 2000-2010.

La primera línia de subvenció aprovada per l'Executiu, dotada amb 1.923.271 euros, pretén donar estabilitat a les entitats especialment rellevants del teixit associatiu juvenil. Fins ara, un total de 55 entitats -totes pertanyents al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya- estant rebent finançament del Govern a través d'aquesta línia d'ajuts.

La segona línia, amb una dotació d'1.190.930 euros, es destina a activitats d'entitats juvenils o associacions sense ànim de lucre que ofereixen serveis a la joventut. Bona part d'aquestes subvencions també contribueixen en les despeses d'infraestructura i personal d'aquestes entitats. La tercera línia, de 573.815 euros, atén les sol·licituds d'adquisició de béns immobles destinats a activitats juvenils, així com la realització d'obres noves, d'ampliació, millora, manteniment o reforma d'aquests immobles.

Com a novetat, la Secretaria de Joventut incorporarà la tramitació electrònica de les sol·licituds d'aquestes subvencions, fet que simplificarà els processos administratius i facilitarà la tasca de les entitats juvenils, ja que aquestes podran accedir als seus expedients de subvenció per Internet i consultar l'estat exacte de la tramitació.

A més d'aquests ajuts, el Govern té obertes dues línies més de subvenció destinades a associacions juvenils per a projectes de cooperació i solidaritat internacional i per a camps de treball. L'any passat el Govern va finançar un total de 591 entitats.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya