Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern aprova els estatuts de l'Institut CatalÓ de la Salut que en determinen el seu funcionament intern
Dimarts, 3 de febrer de 2009

El Govern aprova els estatuts de l'Institut CatalÓ de la Salut que en determinen el seu funcionament intern

  • Preveu que els centres de salut gaudeixin d'autonomia de gestiˇ

  • El document Ús un pas mÚs en el desenvolupament de la Llei de l'Institut CatalÓ de la Salut (ICS) aprovada el juliol de 2007


El Govern ha aprovat avui els nous estatuts de l'Institut CatalÓ de la Salut (ICS), amb els quals aquest organisme fa un pas mÚs com a empresa p˙blica. El nou reglament marca el funcionament intern de l'empresa tal i com estableix la Llei de l'Institut, aprovada el juliol del 2007.

Els estatuts desenvolupen els ˛rgans de govern, de gestiˇ i de direcciˇ de la instituciˇ. Segons el nou reglament, l'estructura orgÓnica de l'ICS es fonamenta en el Consell d'Administraciˇ i la figura del director gerent. El Consell d'Administraciˇ Ús l'˛rgan superior de govern i de direcciˇ de l'ICS i s'encarrega de portar a terme la planificaciˇ estratŔgica dels mitjans que sˇn adscrits a aquesta entitat, en dirigeix les actuacions i n'exerceix el control de la seva gestiˇ. Un dels encÓrrecs del Consell serÓ l'aprovaciˇ d'un codi de bon govern que ha d'orientar l'actuaciˇ dels membres dels ˛rgans de govern i de direcciˇ i ˛rgans de gestiˇ de l'ICS.

La Comissiˇ Executiva, formada per un mÓxim de vuit membres del Consell, actua com a ˛rgan permanent de govern i direcciˇ de l'Institut CatalÓ de la Salut amb les funcions que li delegui el Consell d'Administraciˇ. Els ˛rgans de gestiˇ es divideixen en els serveis corporatius, les gerŔncies territorials i les unitats de gestiˇ dels centres. TambÚ concreta la composiciˇ i el funcionament del Consell General de Participaciˇ, el Consell de Participaciˇ dels Professionals de l'ICS i els consells de participaciˇ dels centres, els serveis i els establiments de l'Institut. Pel que fa a l'organitzaciˇ i el funcionament dels centres, els estatuts aposten per l'autonomia de gestiˇ, emmarcada dins els acords del Consell d'Administraciˇ. L'objectiu Ús que els centres, serveis i establiments de l'ICS puguin definir la seva pr˛pia estructura i organitzaciˇ. L'autonomia de gestiˇ i econ˛micofinancera es podrÓ concretar en els Ómbits organitzatiu, de gestiˇ econ˛mica, de gestiˇ de personal i de gestiˇ assistencial, mitjanšant els acords de gestiˇ. SuposarÓ donar capacitat als professionals per elaborar i aplicar les seves pr˛pies normes de funcionament intern i el desenvolupament i gestiˇ dels seus plans de qualitat. El grau d'autonomia i els Ómbits en quŔ s'haurÓ de concretar aquest nou sistema organitzatiu seran proposats en cada cas per les gerŔncies territorials i els equips directius de cada unitat de gestiˇ, i seran aprovats pel Consell d'Administraciˇ.

Per ˙ltim, els estatuts tambÚ marquen els principis ordenadors de la gestiˇ de recursos humans de l'organitzaciˇ -l'ordenaciˇ del personal, la provisiˇ de places i la selecciˇ- i de caire econ˛mic. El darrer capÝtol del document estableix l'aprovaciˇ anual d'un programa d'actuaciˇ, d'inversions i de finanšament. En aquest apartat s'estableixen les bases del contracte programa: l'acord de prestaciˇ de serveis entre l'Institut i el Servei CatalÓ de la Salut (CatSalut).


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya