Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > Nou Campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili
Dimarts, 27 de gener de 2009

El Govern dóna llum verda al Nou Campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili

  • La inversió prevista al Nou Campus és de 15 milions d'euros, 13,3 es destinaran a la construcció i 1,7 milions, a equipaments i material

  • La nova infraestructura universitària estarà ubicada a l'avinguda Remolins de Tortosa

El Govern ha donat llum verda avui a la construcció dels nous edificis del Nou Campus Universitari de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb l'aprovació de l'oferta presentada per l'entitat ICF Equipaments SAU, l'empresa encarregada de la promoció d'infraestructures públiques, per a la construcció i explotació del nou equipament.

La finca on es construirà el Nou Campus, de 9.139,5 m², està ubicada a l'avinguda Remolins de Tortosa. En relació al finançament de les inversions, el Pla d'Inversions Universitàries (PIU) 2007-2013 té assignats 15 milions d'euros per a actuacions relacionades amb aquest campus, dels quals 13,3 milions d'euros corresponen a les obres de construcció del nou edifici, i la resta, 1,7 milions, a equipaments i material.

En aquests moments, la URV acull a Tortosa els estudis d'Empresarials, Turisme, Mestre en Educació Infantil i Infermeria. Per al proper curs, la URV ha sol·licitat poder transformar aquests estudis en graus adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior.

L'aprovació d'aquest Decret és fruit del desplegament de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència executiva en matèria de treball i de les relacions laborals, i que inclou de forma expressa la seva potestat sancionadora de les infraccions en l'àmbit, entre d'altres, de la prevenció de riscos laborals. A partir de la signatura d'aquest acord marc és previst que es concretin les accions a seguir i el programa de treball i els projectes que designin ambdós països. Una comissió en farà el seguiment i està previst que l'acord tinguin una durada de quatre anys, prorrogable en períodes de dos anys. Fins que els edificis projectats del Nou Campus no estiguin acabats, els estudis que la URV imparteix en aquest campus seguiran en les ubicacions que tenien fins ara; els d'Infermeria en un edifici annex a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa; i la resta d'ensenyaments en l'edifici Nou Betània.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya