Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > Npus centres d'atenciˇ primŔria (CAP)
Dimarts, 27 de gener de 2009

El Govern construirÓ vuit nous centres de Salut que donaran servei a prop de 125.000 persones

  • Es construiran nous centres a Cunit, l'Aldea, les Borges Blanques, la Bisbal del PenedŔs, Sant Cugat del VallŔs, Palau-solitÓ i Plegamans, Sabadell, i Sant Jordi Desvalls

  • La inversiˇ prevista Ús de 22 milions d'euros

El Govern ha aprovat avui la construcciˇ de vuit nous Centres d'Atenciˇ PrimÓria (CAP) a les poblacions de Cunit, l'Aldea, les Borges Blanques, la Bisbal del PenedŔs, Sant Cugat del VallŔs, Palau-solitÓ i Plegamans, Sabadell, i Sant Jordi Desvalls. En total, els nous centres podran atendre prop de 125.000 persones i comptaran amb una inversiˇ prevista de 22 milions d'euros.

Dels vuit centres, tres sˇn de nova creaciˇ i se sumaran als ja existents en els seus municipis, mentre que a les poblacions restants es construiran nous edificis que substituiran els que ara estan en funcionament.

Els terrenys on s'ubicaran els CAP ja han estat cedits pels ajuntaments respectius, i avui el Govern ha autoritzat el Departament d'Economia i Finances, el Departament de Salut i el Servei CatalÓ de la Salut (CatSalut) per encarregar a l'entitat ICF Equipaments, SAU la construcciˇ dels centres, que es farÓ per mitjÓ de l'empresa p˙blica GISA.

  • CAP Cunit (Baix PenedŔs). Es tracta d'un nou centre que, amb una superfÝcie constru´da de 1.214 m2, amplia els serveis ja existents al municipi. El CAP disposarÓ de vuit sales de consulta de medicina general, quatre de consulta de pediatria, una sala de consulta d'odontologia, una de treball d'odontologia, dues sales de consulta polivalent, dues de consulta de ginecologia, una Órea d'atenciˇ continuada i una Órea d'educaciˇ sanitÓria.
  • CAP La Bisbal del PenedŔs (Baix PenedŔs). Es tracta d'un nou centre que, amb una superfÝcie constru´da de 420 m2, substitueix l'actual centre. El programa funcional del nou centre preveu una Órea assistencial, amb consultes de medicina general, pediatria, infermeria i treball social, i tambÚ una Órea de transport sanitari.
  • CAP Sant Cugat 3 (VallŔs Occidental). Aquest serÓ un centre de nova creaciˇ amb una superfÝcie constru´da de 3.579 m2, que ampliarÓ els serveis ja existents al municipi. DisposarÓ de setze sales de consulta de medicina general, sis de consulta de pediatria, tres de treball social, una sala de consulta d'odontologia, una de treball d'odontologia, tres sales de consulta polivalent, una Órea de salut mental (centre de salut mental infantil i juvenil), una per a la unitat de vigilÓncia epidemiol˛gica, i una altra d'atenciˇ continuada.
  • CAP Palau-solitÓ i Plegamans (VallŔs Occidental). En aquest cas tambÚ es tracta d'un nou centre que se sumarÓ als serveis ja existents al municipi. L'edifici tindrÓ una superfÝcie constru´da de 1.657 m2 i inclourÓ dotze sales de consulta de medicina general, quatre sales de consulta de pediatria, una sala de consulta d'odontologia, una sala de treball d'odontologia, dues sales de consulta polivalent, una sala per serveis socials, una Órea d'atenciˇ continuada i una d'educaciˇ sanitÓria.
  • CAP Les Borges Blanques (Garrigues). A la capital de les Garrigues es construirÓ un nou edifici de 2.120 m2 per al CAP actual. El nou centre comptarÓ amb sis sales de consulta de medicina general, quatre de consulta de pediatria, una sala de consulta d'odontologia, una de treball d'odontologia, dues sales de consulta polivalent, dues de consulta de ginecologia, quatre de consulta de salut mental, una Órea de salut p˙blica, una de diagn˛stic per la imatge, una d'atenciˇ continuada, una d'educaciˇ sanitÓria, i una de transport sanitari.
  • CAP GrÓcia Lepant (Barcelona). Es tracta d'un nou centre que, amb una superfÝcie constru´da de 1.381 m2, substitueix l'actual. El programa funcional del nou centre preveu sis sales de consulta de medicina general, dues de consulta de pediatria, una sala de consulta d'odontologia, una de consulta de treball d'odontologia, dues sales de consulta polivalent, tres per treball social, una Órea d'atenciˇ continuada i una d'educaciˇ sanitÓria.
  • CAP Sant Jordi Desvalls (GironŔs). Aquest nou centre, de 190 m2, substituirÓ l'edifici actual i comptarÓ amb una Órea assistencial, amb consultes de medicina general, pediatria i infermeria.
  • CAP L'Aldea (Baix Ebre). Finalment, a l'Aldea es construirÓ un nou edifici de 1.336 m2 que reemplašarÓ l'actual. El nou CAP inclourÓ sis sales de consulta de medicina general, quatre de consulta de pediatria, una sala de consulta d'odontologia, una de consulta de treball d'odontologia, dues sales de consulta polivalent, tres per treball social, una Órea d'atenciˇ continuada i una d'educaciˇ sanitÓria.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya