Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > Construcció de 24 noves escoles
Dimarts, 27 de gener de 2009

El Govern encarrega la construcció de 24 noves escoles que acolliran més de 9.000 alumnes

  • El Govern destinarà 117 milions d'euros a les obres de construcció de 16 CEIP, 6 IES i 2 Instituts Escola a tot el territori

  • Els nous centres escolars tindran capacitat per a 5.600 alumnes d'educació infantil, 2.880 de secundària i 600 més de batxillerat

  • El Govern dóna resposta així al fort creixement de l'alumnat dels darrers temps i, alhora, impulsa la construcció d'obra pública

  • En dos anys s'han construït una mitjana de dues escoles per setmana

El Govern impulsarà la construcció de 24 noves escoles repartides per tot el territori català amb capacitat per a un total de 9.080 alumnes. El Consell de Govern preveu destinar un total de 117.127.487 euros a la construcció de 16 nous Centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP), 6 Instituts d'Educació Secundària (IES) i 2 Instituts Escola, que contribuiran a donar resposta a l'augment de la població d'escolars registrat els darrers anys. Aquest augment ha fet que en els dos darrers anys el Govern hagi desplegat un ritme d'inversió sense precedents destinat a necessitats de la població: En dos anys s'han construït una mitjana de dues escoles per setmana.

Els 24 nous centres educatius, 9 dels quals substituiran antigues escoles, comportaran 24 línies d'Educació infantil i Primària i 24 més d'Ensenyament Secundari Obligatori, i 14 de Batxillerat. Pel que fa a la distribució dels 9.080 alumnes que se'n beneficiaran: 5.600 són d'educació infantil i primària, 2.880 d'Educació Secundària i 600 de batxillerat. Entre els centres projectats, hi ha dos dels anomenats Instituts Escola que es construiran a Masquefa i a Lloret, dels primers que es construeixen a Catalunya.

Aquesta nova tipologia de centres educatius inclouen alumnes dels 3-16 anys, des de P-3 fins a quart d'ESO, i responen al model de la futura integració de l'educació infantil, primària i secundària en un sol edifici, que recull la Llei d'educació de Catalunya, en tràmit al Parlament català.

L'encàrrec de la construcció dels nous centres, que es farà a través de l'empresa públiques ICF SAU Equipaments, contribuirà també a agilitar la licitació i la producció d'obra pública a Catalunya, un dels propòsits marcats pel Govern de cara a dinamitzar l'economia catalana i donar suport als sectors socials més afectats per la desacceleració econòmica.


Més inversió que mai en noves escoles

En aquests dos primers anys de legislatura s'han inaugurat 155 centres educatius nous de primària i secundària, s'han fet grans ampliacions en 85 més i s'han dut a terme obres de millora en més de 600 centres educatius. Això significa que s'han construït 100 escoles i instituts per any, el doble que en el període 2000-2003, i que la inversió en equipaments educatius s'hagi triplicat des de 2001.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya