Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern impulsa la construcció del nou Centre Penitenciari del Camp de Tarragona, al Catllar
Dimarts, 20 de gener de 2009

El Govern impulsa la construcció del nou Centre Penitenciari del Camp de Tarragona, al Catllar

  • El nou equipament penitenciari tindrà 750 places i substituirà la vella presó de Tarragona

  • Les obres tindran un pressupost de gairebé 114 milions d'euros

El Govern ha impulsat avui la construcció del nou Centre Penitenciari Mas d'Enric del Catllar, al Tarragonès, amb la licitació del projecte del nou equipament que ha de permetre millorar les condicions de tractament i reinserció dels interns del Camp de Tarragona. L'acord aprovat avui correspon a la licitació de la construcció, conservació i explotació del nou centre penitenciari a través de l'empresa pública la societat Gestió d'Infraestructures, SA (GISA) que serà l'encarregada tant de la preparació del concurs públic, com de la contractació i del seguiment de les obres.

La nova presó, que es construirà a prop de l'a l'AP-7 al terme del Catllar (el Tarragonès), té un pressupost de 113.830.553 euros i disposarà d'una superfície de 65.000 m2 amb capacitat per a 750 places (650 interns adults, 50 joves i 50 dones).

La construcció del nou centre penitenciari del Catllar és una de les actuacions previstes en el Pla d'Equipaments Penitenciaris que té com a objectiu donar resposta al creixement de la població reclusa i la modernització de les instal·lacions. Aquest Pla preveu la construcció de 8 centres, amb capacitat per 6.500 noves places.

Tres d'aquests nous equipaments previstos pel Pla, Brians 2, Lledoners, i el centre Joves Quatre Camins ja han entrat en funcionament i s'està construint un quart, el Centre Penitenciari Puig de les Basses (Figueres), que substituirà les presons de Girona i Figueres.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya