Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern aprova el Projecte de llei sobre gossos d'assistència
Dimarts, 13 de gener de 2009

El Govern aprova el Projecte de llei sobre gossos d'assistència

El Govern ha aprovat avui el Projecte de Llei que regula l'accés a l'entorn de les persones amb discapacitats usuàries de gossos d'assistència. Aquesta normativa s'aplicarà no només als usuaris de gossos pigall, sinó també a totes les persones amb discapacitat auditiva, física, autisme o determinades malalties que són assistides per gossos especialment ensinistrats per a guiar¬les, ajudar-les en les tasques diàries o avisar-les de perills imminents.

La nova llei també garantirà l'accés als allotjaments, establiments, locals i transports públics o d'ús públic a les persones amb discapacitat i els seus gossos d'assistència. A més, regula l'ensinistrament i cura d'aquest tipus de gossos, així com els centres encarregats de fer-ho.

Durant el curs selectiu i el període de pràctiques, les persones aspirants a agents rurals tenen la consideració de funcionaris en pràctiques als efectes econòmics i d'afiliació i cotització a la Seguretat Social. El nomenament com a funcionaris de carrera únicament es pot efectuar un cop superats el curs selectiu i el període de pràctiques. Les funcions dels agents auxiliars estan vinculades al medi ambient i són les de vigilància, inspecció i col·laboració en la gestió, la investigació, la informació i l'assessorament a la ciutadania.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya