Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern impulsa la millora de la C-153 entre l'Eix Transversal i l'accés a Tavèrnoles
Dimarts, 13 de gener de 2009

El Govern impulsa la millora de la C-153 entre l'Eix Transversal i l'accés a Tavèrnoles

  • L'actuació millorarà la seguretat viària de l'encreuament entre la C¬153 i la BV-5213 amb la construcció de dos carrils centrals i una rotonda

  • Els treballs compten amb una inversió de 820.000 euros i començaran durant el segon trimestre d'aquest any

El Govern impulsa la millora de l'actual encreuament entre la C-153 i la BV¬5213, d'accés a Tavèrnoles i al parador de Sau, a la comarca d'Osona, i per aquest motiu ha aprovat avui l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per aquestes obres de millora. Aquesta actuació compta amb una inversió prevista de 820.000 euros. Les obres començaran durant el segon trimestre d'aquest any i tindran un termini d'execució de cinc mesos.

Actualment, la cruïlla entre la C-153 i la BV-5213, situada a uns 750 metres de l'enllaç amb l'Eix Transversal, no compta amb carrils d'espera i no permet els moviments de canvi de sentit. Per tal de millorar la fluïdesa i la seguretat de la conducció en aquest punt, on es registra un alt volum de trànsit, el Govern ha previst la formació de dos carrils centrals a la C-153 i una rotonda a la BV¬5213.

Els nous carrils centrals facilitaran els girs a l'esquerra als vehicles que provenen de Roda de Ter i volen accedir a Tavèrnoles i als que vénen de Tavèrnoles i es volen incorporar a la C-153 cap a l'Eix Transversal. Per a formar aquests carrils, s'eixamplarà la calçada de la C-153, actuació que també servirà per eliminar un revolt existent. Així mateix, es construirà una rotonda a la BV-5213 que permetrà realitzar el canvi de sentit amb seguretat.

D'altra banda, les obres també inclouran l'eixamplament d'un tram de 250 metres de la C-153 entre el final de l'enllaç amb l'Eix Transversal i l'encreuament amb la BV-5213. Finalment, i a més d'asfaltar, es preveuen els treballs següents: la senyalització horitzontal i vertical, la col·locació de barreres de seguretat i d'elements de drenatge, la instal·lació d'enllumenat a la rotonda, l'estesa de terra vegetal i la hidrosembra.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya