Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern impulsa la contractació estable d'investigadors en l'àmbit de la Salut
Dimarts, 23 de desembre de 2008

El Govern impulsa la contractació estable d'investigadors en l'àmbit de la Salut

  • El Departament de Salut i l'Institut de Salut Carlos III destinaran més de 2,5 milions d'euros a la creació d'equips de recerca estables

  • També es vol alliberar els investigadors de les tasques assistencials per tal que es puguin dedicar intensivament a la recerca

El Govern, en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i Consum, fomentarà la contractació estable d'investigadors i tècnics de suport en recerca biomèdica amb una inversió total de 2,562 milions d'euros. La mesura, inclosa en el Programa d'estabilització d'investigadors i de tècnics de suport a la investigació i d'intensificació de l'activitat investigadora en el Sistema Nacional de Salut (I3SNS), també vol fomentar que el personal sanitari pugui dedicar-se intensivament a la recerca. D'aquesta manera, es contribuirà a incrementar el nombre i la qualitat dels investigadors i dels grups d'investigació del sistema públic de Salut. L'aportació es concretarà amb la signatura d'un conveni entre el Departament de Salut i l'Institut de Salut Carlos III.

L'Institut de Salut Carlos III cofinançarà cada contracte estable d'investigadors amb un ajut de 20.000 euros per al primer any, 16.000 euros per al segon, 12.000 euros per al tercer, 8.000 euros per al quart i 4.000 euros per al cinquè.


Dedicació intensiva a la investigació

El conveni entre ambdues institucions també preveu que el personal sanitari pugui dedicar el 50% del seu horari a tasques de recerca. Així, es faran aportacions econòmiques per a la contractació i retribució del personal que assumeixi la tasca assistencial corresponent als professionals que es concentrin en la investigació. En aquest cas, l'Institut de Salut Carlos III donarà 30.000 euros per al personal facultatiu i 15.000 euros per al personal d'infermeria per cada investigador o investigadora que tingui dedicació intensiva.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya