Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern destina 15 milions d'euros a millorar i ampliar la xarxa d'hospitals comarcals de Catalunya
Dimarts, 2 de desembre de 2008

El Govern destina 15 milions d'euros a millorar i ampliar la xarxa d'hospitals comarcals de Catalunya

  • Es faran obres d'ampliació i reforma a l'Hospital de Palamós i al Sant Bernabé de Berga

El Govern destinarà prop de 15 milions d'euros per a obres de millora i ampliació de la Xarxa d'hospitals comarcals que beneficiaran l'Hospital de Palamós, al Baix Empordà, i el de Sant Bernabé de Berga, al Berguedà.


Ampliació i reforma de l'Hospital de Palamós

El Govern destinarà 6 milions d'euros entre el 2008 i 2014 per realitzar tot un seguit d'actuacions de millora de l'edifici de l'Hospital de Palamós, que inclouen ampliar la planta 5a, i la reforma dels espais de l'antic centre sociosanitari.

Les intervencions previstes a l'edifici de l'hospital suposaran l'ampliació dels serveis d'urgències i radiologia, la construcció d'una nova àrea obstètrica, l'ampliació de la planta 5a - creant una àrea d'hospitalització de tocoginecologia i pediatria -, i l'ampliació dels espais de l'àrea de reanimació i de magatzem.

La reforma de l'antic sociosanitari suposarà la construcció d'una nova unitat de curta estada, d'un nou hospital de dia, de set noves consultes i de nous espais pel personal. La intervenció suposarà l'ampliació o reforma de 3.400 m2.


Ampliació i reforma de l'Hospital Sant Bernabé de Berga

El Govern preveu destinar 8,8 milions d'euros entre el 2008 i el 2016 per a les obres de l'Hospital Sant Bernabé de Berga, per realitzar tot un seguit d'actuacions orientades a la millora dels accessos i dels nuclis de comunicació vertical del centre actual, i a l'ampliació de les instal·lacions en un edifici de nova planta, on s'ubicaran els serveis de farmàcia, laboratori, rehabilitació i un nou hospital de dia geriàtric.

En aquest nou edifici també s'ubicaran unitats de suport general (sala d'actes, magatzems, cuina) i es centralitzaran els subministraments energètics. La intervenció suposarà l'ampliació o reforma de 5.350 m2.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya