Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern impulsa la construcció del nou Centre R+D per a la indústria alimentària a la Universitat de Lleida
Dimarts, 25 de novembre de 2008

El Govern impulsa la construcció del nou Centre R+D per a la indústria alimentària a la Universitat de Lleida

El Govern ha aprovat avui atorgar una subvenció de 513.454 euros a la Universitat de Lleida (UdL) per la construcció de la seu del Centre R+D per a la indústria agroalimentària, les obres de la qual estan en la fase final. Aquest nou centre de recerca tindrà per objectiu principal potenciar programes de recerca aplicada en l'àmbit agroalimentari i especialment, en aspectes referents a la producció animal. L'edifici, que s'està acabant de construir i té una superfície de 650 m2, se situarà al campus de l'Escola d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida (UdL).

El consorci que gestionarà el nou centre de recerca està participat pel Govern de la Generalitat a través del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, per la Universitat de Lleida, per l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries), i pel CSIC (Centre Superior d'Investigacions Científiques. El Govern aporta el 32% del cost del projecte de construcció del nou edifici, que també compta amb la inversió de fons europeus i del Ministeri d'Educació i Ciència. El nou centre s'emplaça a les comarques de Lleida com a territori líder en producció porcina i producció d'aus de corral a nivell estatal i on hi ha una de les dues grans explotacions més destacades a escala europea de producció porcina.

El nou organisme està inclòs en el Pla de Recerca i Innovació de Catalunya 2005-2008, que vol donar un impuls decidit a la potenciació i a la creació de centres de recerca i desenvolupament, en àrees científiques estratègiques, amb l'objectiu que assoleixin una dimensió institucional i un nivell científic i tècnic per competir amb garanties d'èxit en l'àmbit internacional.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya