Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut de l'Alt Camp i Conca de Barberà
Dimarts, 18 de novembre de 2008

El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut de l'Alt Camp i Conca de Barberà

  • La creació del Consorci del Govern Territorial de Salut de l'Alt Camp i Conca de Barberà és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que ja ha formalitzat 19 consorcis i en té previst un total de 37

  • Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en la planificació i la direcció del sistema sanitari i es vol contribuir a la millora de la salut de la seva població

El Govern ha aprovat avui la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut de l'Alt Camp i Conca de Barberà i n'ha aprovat els Estatuts. La creació d'aquest consorci és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb aquest, ja són 19 els ens constituïts (Osona; la Garrotxa; el Baix Vallès; el Garraf; l'Alt Urgell; Lleida; el Baix Llobregat Litoral; el Baix Empordà; el Baix Camp, el Montsià; Bages-Solsonès, Berguedà, Baix Llobregat Nord, Baix Montseny, Alta Ribagorça, Ripollès, Pallars Jussà i Sobirà i Vallès Occidental-Oest). El nou govern territorial creat avui comprèn una població de 60.558 habitants.

Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col.laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.

Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris. .

Aquests governs tenen un abast territorial definit que parteix, orientativament, de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques, i d'un dimensionat que inclogui com a mínim l'atenció primària, l'hospitalària i la sociosanitària.

El Pacte per a la Salut a l'Alt Camp i Conca de Barberà es va signar el 23 de juny de 2005 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els municipis de Valls, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Vila-rodona, Alcover i els consells comarcals de l'Alt Camp i el de la Conca de Barberà.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya