Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > Tots els Mossos d'Esquadra portaran el número identificatiu a l'uniforme
Dimarts, 4 de novembre de 2008

Tots els Mossos d'Esquadra portaran el número identificatiu a l'uniforme


  • La mesura pretén facilitar a la ciutadania la identificació dels agents en qualsevol moment

  • Els Mossos se sumen a les policies que incorporen el número d'identificació en tots els uniformes, com ara el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil

Tots els agents de Mossos d'Esquadra portaran a partir d'ara el número d'identificació en un lloc visible del seu uniforme. Així ho estableix un decret aprovat avui pel Govern, amb l'objectiu de facilitar a la ciutadania el dret a poder identificar en qualsevol moment els funcionaris policials. El decret, avalat pel Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra i la Comissió Jurídica Assessora, preveu concretament que tots els Mossos d'Esquadra incorporin una veta a la part superior dreta de l'uniforme on consti el número d'identitat professional de l'agent amb l'única excepció de l'uniforme de gala.

D'aquesta manera, la Policia de la Generalitat se suma a les policies que incorporen el número d'identificació en tots els uniformes dels seus agents, com ara el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, que el porten des de fa pocs mesos.

L'abril de 2003, el Govern de la Generalitat ja va introduir algunes modificacions en algunes peces dels uniformes de l'element identificatiu, però ho limitava als uniformes de treball operatiu, de campanya, de trànsit, de mitja gala, i als anoracs d'estiu i hivern.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya