Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern destina prop de tres milions d'euros al futur centre de referència en Nutrició i Salut de Reus
Dimarts, 21 d'octubre de 2008

El Govern destina prop de tres milions d'euros al futur centre de referència en Nutrició i Salut de Reus


  • El Centre Tecnològic en Tecnologies de la Nutrició i la Salut (CTNS) és el primer d'aquest sector a Catalunya i permetrà reforçar la competitivitat de la indústria agroalimentària

  • El Centre, que actualment està ubicat provisionalment a les instal.lacions de la Universitat Rovira i Virgili, estudia els efectes de l'alimentació sobre la salut de les persones i els animals


El Govern ha donat un nou impuls a la seu del nou Centre Tecnològic en Tecnologies de la Nutrició i la Salut (CTNS), l'organisme de referència en l'estudi i la investigació de la nutrició humana i animal que s'està construint al campus de Bellissens de Reus. L'acord d'avui preveu destinar a la construcció del centre una subvenció de 2.750.000 euros.

L'ajut, que rebrà la Fundació Privada CTNS, servirà per a la cessió dels espais on s'ubicarà la Fundació (2.600.000 euros) i per a la posada en marxa de la pròpia Fundació (150.000 euros).

Provisionalment el CTNS desenvolupa la seva activitat en instal.lacions de la Universitat Rovira i Virgili a Reus i és l'únic centre d'aquestes característiques a Catalunya ja que estudia els efectes de l'alimentació sobre la salut de les persones i els animals.

El CTNS impulsa el desenvolupament d'aliments funcionals (productes alimentaris amb propietats beneficioses per a la salut) i ingredients per nutrició animal, actuant en totes les etapes que condueixen a la seva implantació i en la qual estan involucrats els sectors agroalimentari i sanitari, a més de l'administració pública, que actua com a regulador. Té la voluntat de ser un referent en el seu àmbit i potenciar la innovació a les empreses de la indústria de nutrició humana i animal. Per això, potenciarà unitats mixtes d'investigació centres de recerca-empresa per adaptar el coneixement obtingut a les necessitats productives de les empreses del sector.

El projecte vol establir noves bases per a la millora de la salut de les persones a través de la nutrició, alhora que contribueix a la competitivitat de la indústria agroalimentària donant resposta a l'exigent normativa europea sobre alimentació funcional. El CTNS serà una eina imprescindible per les empreses del sector a l'hora d'entrar en nous mercats i internacionalitzar els seus productes.

El patronat de la Fundació CTNS compta amb quatre patrons públics, ACC1Ó, la Universitat Rovira i Virgili, l'IRTA, l'Ajuntament de Reus, més 14 empreses del sector de l'alimentació i la salut.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya