Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > El Govern facilitarà la recerca clínica a especialistes de malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer o el Parkinson
Dimarts, 14 d'octubre de 2008

El Govern facilitarà la recerca clínica a especialistes de malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer o el Parkinson


  • Professionals sanitaris de l'Hospital de Sant Pau, de Bellvitge, l'Hospital del Mar i l'Hospital de Vic podran dedicar més temps a treballs d'investigació


El Govern ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurològiques (CIBERNED) per a la promoció i l'impuls de la investigació clínica de malalties neurològiques degeneratives, com ara l'Alzheimer o el Parkinson, en els centres assistencials de Catalunya com l'Hospital de Sant Pau, el de Bellvitge, l'Hospital del Mar i l'Hospital de Vic.

Per impulsar aquesta recerca, el conveni potenciarà els grups d'investigadors mitjançant un programa d'intensificació que permetrà als professionals sanitaris assistencials una dedicació més gran a la recerca. Això es farà mitjançant la contractació d'altres professionals que els puguin suplir en el temps que es dediquin a la seva activitat investigadora.

El Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurològiques (CIBERNED) és un centre d'investigació virtual integrat per grups de recerca pertanyents a diferents administracions, institucions i comunitats autònomes. La seva fita és la promoció i la protecció de la salut mitjançant el foment de la investigació cooperativa de qualitat i el desenvolupament de la investigació translacional en malalties neurodegeneratives.

L'Institut es va fundar a principis de 2007 sota els auspicis de l'Institut de Salut Carles III i l'Agència Biomèdica d'Investigació i Finançament del Ministeri de Ciència i Innovació.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya