Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern > Construcció de nous edificis judicials a Sant Feliu de Llobregat i Tortosa
Dimarts, 7 d'octubre de 2008

El Govern impulsa la construcció de nous edificis judicials a Sant Feliu de Llobregat i Tortosa


  • S'accepten els terrenys cedits per al futur Palau de Justícia de Sant Feliu de Llobregat

  • El Govern acorda adquirir tres finques a Tortosa per al complex judicial que acollirà el futur palau judicial, jutjats, registre civil i dependències forenses

El Govern ha acceptat avui la cessió d'un terreny de 5.590 m2 del municipi de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) i ha autoritzat l'adquisició de tres finques a la ciutat de Tortosa (Baix Ebre) per a noves dependències judicials.

Els terrenys de Sant Feliu de Llobregat estan situats al sector del Bon Salvador i han estat cedits gratuïtament per l'Ajuntament per emplaçar-hi el futur Palau de Justícia del municipi.

L'obra tindrà una superfície construïda de 10.812 m2 i tindrà capacitat per a 12 jutjats. S'hi preveuen instal·lar els vuit jutjats ja existents, i tindrà espai per a 4 jutjats més per facilitar els futurs creixements.


Adquisició de terrenys a Tortosa

Les tres finques que s'adquiriran a Tortosa tenen un cost total de 861.552 euros. Es tracta d'un terreny situat al carrer de la Mercè, número 7, i part d'un altre al carrer de Sant Felip Neri, número 6, que conformen tres finques registrals. Els terrenys que s'adquiriran se sumaran als cedits per l'Ajuntament de Tortosa amb la finalitat de construir-hi un nou palau judicial.

El futur equipament tindrà una superfície construïda de 3.347 m2. S'hi traslladaran el jutjat penal i el jutjat social ja existents i s'ampliaran els serveis amb un nou jutjat contenciós administratiu, registre civil i dependències forenses.

Un cop finalitzin les obres de construcció del nou equipament, es preveu la reforma de l'edifici judicial de la Plaça dels Estudis, situat al costat dels terrenys s'adquireixen.

Les actuacions que es duen a terme per impulsar els projectes dels palaus de justícia de Sant Feliu de Llobregat i de Tortosa estan programades en el Pla d'inversions en edificis judicials que du a terme el Departament de Justícia. El pla preveu més de quaranta actuacions per dotar el servei públic de l'Administració de justícia d'instal·lacions adequades i acostar la justícia a la ciutadania.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya