Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 9 de setembre de 2008 > El Govern crea una nova societat que promourà instruments financers per a les PIMES innovadores
Dimarts, 9 de setembre de 2008

El Govern crea una nova societat que promourà instruments financers per a les PIMES innovadores


  • Concedirà microcrèdits, promourà fons de capital risc i donarà garanties i avals, entre d'altres activitats

  • La iniciativa s'inclou en les 42 mesures aprovades pel Govern el passat mes d'abril per reactivar l'economia


Una nova societat, vinculada a l'Institut Català de Finances (ICF), proporcionarà a les petites i mitjanes empreses catalanes (PIMES), diverses eines per finançar projectes innovadors que comporten un elevat nivell de risc. Es tracta d'"Instruments Financers per a Empreses Innovadores" (IFEM), una companyia a la qual el Govern ha acordat avui destinar 50 milions d'euros per posar-la en marxa, des del 2008 fins el 2013.

Un cop constituïda, es preveu que IFEM desenvolupi la seva activitat en quatre àrees: la promoció de fons de capital risc, l'atorgament de garanties i avals, la concessió de microcrèdits, i la coinversió amb xarxes d'inversors privats. La companyia s'adreça especialment a les PIMES perquè aquest col·lectiu empresarial es troba sovint amb dificultats per accedir al finançament aliè, i més encara a l'hora de finançar projectes innovadors que suposen un elevat risc.

La iniciativa forma part del paquet de 42 mesures que l'Executiu va aprovar el passat mes d'abril per reactivar l'economia: el Pla de dinamització econòmica i de suport als sectors socials més afectats per la desacceleració. En concret, el document parlava de la creació de nous fons i gestores de capital risc per facilitar l'accés al capital inicial a projectes amb un alt potencial de creixement.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Unió Europea i part dels recursos que el govern aportarà a l'ICF seran fons FEDER vinculats al programa JEREMIE.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya