Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 2 de setembre de 2008 > Tres nous centres de salut a Vila-rodona, Ripollet i Abrera atendran més de 18.000 persones
Dimarts, 2 de setembre de 2008

Tres nous centres de salut a Vila-rodona, Ripollet i Abrera atendran més de 18.000 persones


  • Els equipaments, que compten amb una inversiķ de prop de sis milions d'euros, donen resposta al fort augment de la poblaciķ en aquests territoris


El Govern ha impulsat avui la construcciķ d'un Centre d'Atenciķ Primāria a Vila-rodona (Alt Camp), un centre de Salut a Ripollet (Vallčs Occidental), i d'un consultori local a Abrera (Baix Llobregat), amb una inversiķ propera als sis milions d'euros.


Nou Centre d'Atenciķ Primāria a Vila-rodona (Alt Camp)

La construcciķ del nou CAP de Vila-rodona permetrā fer front al gran creixement de la poblaciķ de l'ārea de l'Alt Camp Est, que darrerament ha arribat a les 11.343 persones. El centre, amb una inversiķ de 2.043.644 euros, donarā servei a 1.112 usuaris.

El nou CAP disposarā de serveis de medicina general, pediatria, odontologia, atenciķ a la dona, educaciķ sanitāria, atenciķ continuada, educaciķ maternal, assistčncia social, programa d'atenciķ a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), rehabilitaciķ i transport sanitari. Estā previst que el centre pugui obrir les portes a finals del segon semestre de 2009.


Nou centre de salut a Ripollet (Vallčs Occidental)

A Ripollet, l'augment de la poblaciķ també ha portat el Govern a construir destinarā un segon centre de salut del municipi, al qual s'hi destinaran 3.163.376 euros. El nou equipament donarā servei a més de 16.000 persones residents a la zona més nova de Ripollet, prop del Parc de Pinetons. El centre disposarā de 10 consultes de medicina i infermeria de família, quatre consultes de pediatria i infermeria pediātrica, dues consultes d'odontologia, cinc consultes polivalents, una zona d'extraccions i atenciķ, i d'una ārea d'educaciķ sanitāria.


Consultori local a Abrera (Baix Llobregat)

Finalment, el Govern també ha aprovat una inversiķ de 640.348 euros per a construir un Consultori local a Abrera. Aquest nou centre donarā cobertura a una poblaciķ de 1.163 habitats de la urbanitzaciķ de Can Vilalba d'Abrera i s'inaugurarā el proper mes de gener.

Per a aquest Consultori es preveu una plantilla d'un metge general i una infermera, disponibles tots els dies de la setmana. A més, un pediatre i un administratiu hi treballaran dos dies per setmana.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya