Generalitat de Catalunya

Índex d'acords de Govern de l'actual legislatura. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern

Inici > Acords de govern > 26 d'agost de 2008

Cercador d'acords

  


Dimarts, 26 d'agost de 2008

política industrialLa Llei regularà l'actuació pública en relació amb l'activitat industrial i dels serveis relacionats amb la producció, i alinearà la política industrial catalana amb l'europea. A més, es preveu la creació d'una agència de suport a l'empresa catalana anomenada ACC1Ó.


 

Pla de Salut de CatalunyaEl nou Pla presenta canvis importants quant a l'enfocament, el contingut i la forma. La primera part, que constitueix l'informe de salut, es dedica a l'anàlisi de les necessitats i desigualtats de salut de la població, per raó de gènere, classe social i territori. També conté la descripció dels condicionants i estils de vida, i altres indicadors de salut importants com la utilització dels serveis sanitaris.


 

Centres d'Atenció PrimàriaEl Govern finançarà la construcció i ampliació de set Centres d'Atenció Primària (CAP), sis d'ells a la ciutat de Barcelona i un altre a Taradell (Osona). A Barcelona el Govern preveu invertir 31.232.903 euros en la construcció i ampliació de sis CAP, cinc d'ells de nous El Govern també destinarà 533.833 euros a la construcció d'un nou CAP a Taradell per tal d'adequar els espais sanitaris de la localitat als requeriments assistencials..


 

història clínica digitalCatalunya participa a l'estudi pilot de diverses comunitats autònomes per aplicar la història clínica digital. Quan s'implanti, la iniciativa ha de permetre que les dades rellevants necessàries per a l'atenció sanitària de qualsevol pacient siguin accessibles des dels centres d'atenció primària, hospitals i la resta de serveis de salut de tot l'Estat.


 

incendisLa llei vetlla per garantir l'adequada actuació dels bombers en cas de foc, perquè els accessos als edificis siguin correctes i hi hagi les possibilitats d'evacuació necessàries. La normativa s'aplicarà abans d'iniciar unes obres, prèviament a la posada en marxa d'una instal·lació i preveu inspeccions a les que ja estan en ús.


 

caixes d'estalviEl Decret refon en un text únic tota la normativa referent a aquesta matèria. El text desplega la Llei de caixes d'estalvis de Catalunya aprovada el juliol de 2006 i té com a principal objectiu millorar la representativitat dels diferents sectors presents en els òrgans de govern de les caixes, a fi d'optimitzar la relació entre les entitats i el territori.


 

avalloguerAquest Decret, aprovat l'11 de març passat, preveu que el Govern pagui fins a sis mesos de lloguer, sempre i quan el propietari hagi instat i obtingut una sentència de desnonament per impagament. Per aquest motiu, i sense perjudici de la futura contractació d'una assegurança, el Govern ha decidit assumir inicialment els riscos derivats de l'aplicació de la norma.


 

banderaEn aquest edifici, que ocupa l'antic Hospital de Santa Caterina i estarà finalitzat al primer semestre del 2009, s'oferirà un servei integrat i multidepartamental en l'àmbit de l'administració de la Generalitat. La principal novetat pel ciutadà serà que les relacions amb l'administració seran molt més fàcils a l'hora de fer qualsevol tràmit que exigeixi visitar la seu de més d'un departament.


 

Altres acords aprovats:Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya